Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde 1

Thomson’s Lamp + Dunter Flinn + Kay Geurts en de Hoofdact

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De Roos van Nijmegen is dé bandcompetitie van Doornroosje. Al sinds 1986 maakt De Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende bands met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. In drie voorrondes strijden muzikanten in poppodium Merleyn voor een plek in de finale. Na de voorrondes selecteert een professionele jury drie acts die door mogen naar de finale. De vierde finaleplaats gaat naar de publieksfavoriet. De finale vindt traditioneel plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, in Doornroosje.

In de eerste voorronde is de beurt aan:

Thomson’s Lamp

Thomson’s Lamp rockt maar zoals de bandnaam al doet vermoeden komen er ook voldoende elektronische elementen aan te pas. De band probeert de toegankelijkheid en de diepgang van Muse te combineren met het melancholische van Radiohead, en de klanken van Porcupine Tree. In juni 2015 bracht Thomson’s Lamp haar eerste EP uit, genaamd ‘Caught in a Wire’, met een succesvolle release-show in Atak, Enschede. Verder bracht de band in de herfst van 2017 de single ‘More Than I Thought I Am’ en in januari 2018 de single ‘Unbind’ uit.

Dunter Flinn

Dunter Flinn is een band uit Gennep, ontstaan uit een voorliefde voor muziek, jamsessies in de tuin en vriendschap. Aan het roer van de band staat Douwe Wijnhoven (zang) bijgestaan door Loïc Giepmans (synthesizer), Daan Wijnhoven (leadgitaar), Tjeu Raaijmakers (slaggitaar), Roel Kolkman (drums) en Thom Basten (bas). Wat ooit begon als een jongen van 14 jaar die beats maakte op zijn slaapkamer, is uitgegroeid tot een zeskoppige band genaamd Dunter Flinn. Beïnvloed door bands als Ween, The Flaming Lips, Wilco en The Shins zet de band een unieke sfeer neer die ze zelf omschrijven als veelzijdig, fris en relaxed; als bijkomen op het strand na een groot avontuur op zee. Met de EP “Sink to Safety” als eerste wapenfeit heeft Dunter Flinn in de zomer van 2018 regionaal naam gemaakt met optredens bij o.a. Pub Esser, Oeffelt Outdoor en Podium B. De in augustus uitgekomen muziekvideo voor “Subleased Jellyfish Mind”, gemaakt door Dunter Flinn’s eigen Loïc Giepmans, laat zien dat de band meer in haar mars heeft dan enkel muziek.

Kay Geurts en de Hoofdact

Kay Geurts is een Nijmeegse singer-songwriter. Begin 2017 wist hij de jury van de singer-songwritercompetitie Nootuitgang met zijn Nederlandstalige blues te overtuigen. ANS noemde hem een ‘troubadour in de dop’ en nultweevier.nl vergeleek hem met Huub van der Lubbe. In september 2018 kwam zijn eerste EP uit en dit werd gevierd met een release in een drukbezocht Merleyn. Na het uitbrengen van zijn EP was het tijd voor een nieuwe uitdaging en is Kay begonnen om samen met andere muzikanten de bestaande liedjes uit te breiden en nieuwe muziek te creëren. Op donderdagavond is het een zoete inval in zijn thuisstudio. In deze context sloot bassist Laurens Reumers aan en hier is “Kay Geurts en de Hoofdact” uit ontstaan. Na een eerste optreden eind december in Luxor Live zijn ze nu van plan het resultaat te laten zien bij de Roos van Nijmegen.

Voor een voorproefje van de bands kijk op de Roos van Nijmegen website

Bekijk de foto's