Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde 2

No Breakfast Goodbye + INDIGO + Vain Louie

Tickets
di 9 april
  • Normaal€ 5,50
  • De prijzen zijn inclusief alle kosten.

De Roos van Nijmegen is dé bandcompetitie van Doornroosje. Al sinds 1986 maakt De Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende bands met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. In drie voorrondes strijden muzikanten in poppodium Merleyn voor een plek in de finale. Na de voorrondes selecteert een professionele jury drie acts die door mogen naar de finale. De vierde finaleplaats gaat naar de publieksfavoriet. De finale vindt traditioneel plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, in Doornroosje.

In de tweede voorronde is de beurt aan:

No Breakfast Goodbye

De Nijmeegse pop-punk band No Breakfast Goodbye kenmerkt zich door catchy refreintjes à la Sum 41, infantiele teksten à la Blink 182 en een ‘snot-voor-de-ogen’-drummer à la NOFX. Onlangs heeft de band twee nummers opgenomen die uitgebracht zullen worden als deel van een regionale punk-verzamel CD. Verder streeft de band ernaar om eind 2019/begin 2020 een full-length plaat op te nemen.

INDIGO

INDIGO kenmerkt zich door een dromerige en mysterieuze sound die gecombineerd wordt met authentiek gitaarwerk. In januari 2018 werd INDIGO gevormd door Mart Megens en Frank de Groot en sinds de zomer van 2018 is INDIGO compleet toen Loris Cornelissen en Dion Triepels de band versterkten. Bands zoals Radiohead, Editors en Red Hot Chili Peppers dienen als belangrijke invloeden voor dit viertal.

Vain Louie

Vain Louie werd in 2014 opgericht met het doel om muziek te schrijven geïnspireerd door de uiteenlopende invloeden van de verschillende bandleden zoals metalcore, hardcore, punk en hard rock. Door het combineren van narratieve teksten, technische drums, zware basgeluiden en melodische gitaren creëert de band een distinctieve en dynamische sound. In 2017 heeft de band hun eerste single ‘Turning Point’ opgenomen in Studio Moskou. Naast dat de band shows speelt door heel Nederland, zijn zij ook druk bezig met het schrijven van hun eerste EP die in maart 2019 uitgebracht zal worden.

Voor een voorproefje van de bands kijk op de Roos van Nijmegen website

verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden
OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.