Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde 1

AxU + Terry Joint + Misprint

Dit programma gaat helaas niet door in verband met de aangekondigde aanvullende maatregelen vanuit het RIVM rond het COVID-19 virus.
 
Er wordt gezocht naar een vervangende datum. Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

Al sinds 1986 maakt De Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende artiesten. Na de voorrondes selecteert een professionele jury drie acts die door mogen naar de finale. De vierde finaleplaats gaat naar de publieksfavoriet.

In de eerste voorronde is de beurt aan:

AxU
AxU is een collectief, een groep van jonge getalenteerde mensen uit Nijmegen, Arnhem en Almere. De kern van AxU is een familie, mensen die op een bepaalde manier afgewezen zijn vanwege hun persoonlijke perspectief en praktijk van hun kunst. De kraai is wat ons verbindt. De kraai verbindt ons, omdat kraaien als onaantrekkelijk worden gezien, ze zijn lelijk en maken heel veel lawaai en ze zingen lelijk, niemand waardeert kraaien echt, niemand ziet een kraai even goed als een duif, valk of adelaar. Niemand begrijpt echt wat ze doen behalve kraaien, want ze doen iets special wat geen andere zang vogel doet. Dezelfde eigenschappen hebben alle leden in AxU.

Terry Joint
Terry Joint is een groep jonge jongens uit Nijmegen Oost die met een nieuwe sound Nijmegen op de kaart zet. Van keiharde trapbeats tot rock- en popnummers. De combinatie zorgt voor een heel gevarieerde show die altijd vol met energie zit. Met zangers/rappers Terry Joint, Ninny Kemal John en tabbi ontstaat er een dynamische act. Met muzikale ondersteuning van producer Timothy en Terry Joint ontstaan de meest originele beats en gitaar rifjes die een originele sound geven.

Misprint
Misprint maakt muziek die omschreven kan worden als eclectische post-garage. Zij bestaat uit leden van Louwie, De Naakte Waarheid, Collectief Brabant en Halfje Bruin. Deze Nederlandstalige groep staat bekend om zijn uitzinnige live shows, punk-poëzie en een breed instrumentarium dat verrassend ingezet wordt. Hoewel hun energieke show door sommige als ‘krankzinnig’, ‘levensveranderend’ of ‘levensbedreigend’ bestempeld wordt, geven ze zelf de voorkeur aan ‘leuk’.