Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde 3

Sonic Whip + Sovay + 3000 PIECES

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De Roos van Nijmegen is dé bandcompetitie van Doornroosje. Al sinds 1986 maakt De Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende bands met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. In drie voorrondes strijden muzikanten in poppodium Merleyn voor een plek in de finale. Na de voorrondes selecteert een professionele jury drie acts die door mogen naar de finale. De vierde finaleplaats gaat naar de publieksfavoriet. De finale vindt traditioneel plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, in Doornroosje.

In de derde voorronde is de beurt aan:

Sonic Whip

Sonic Whip is een explosieve rockband uit Nijmegen, opgericht in 2018. De band maakt lekkere rockmuziek met invloeden uit Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Navarone, Automatic Sam en De Staat. Zet je schrap voor een spetterende act waar alles draait om scheurende gitaarrifs en vette grooves.

Sovay

Anderhalf jaar geleden is Sovay, een nieuwe indie rock band, geboren in Nijmegen. Tijdens hun korte bestaan speelde ze onder andere al op het Valkhof Festival. Aan de hand van stevige drums, melodieuze basloopjes, speelse gitaarlijntjes en onderwerpen die verschillen van maatschappijkritiek tot underground feestjes brengen ze een verscheidenheid aan verfrissende songs. Ze worden onder andere geïnspireerd door bands als Wolf Alice, Alvvays en Black Honey.

3000 PIECES

3000 PIECES brengt een cross-over van voornamelijk hip-hop, rap, funk, rock en reggae met zich mee op originele en toegankelijke wijze. De band weet deze 5 genres op unieke en eigen manier samen te brengen en daarmee nieuwe muziek te creëren. Grote namen waar ze onder andere mee te relateren zijn, zijn Urban Dance Squad, The Red Hot Chili Peppers en Kool & The Gang. Het hoogtepunt van de band was spelen in Paradiso Amsterdam tijdens het 30×20 Minutenfestival van Pinguïn Radio, waarbij ze, van de dertig bands, op de derde plek eindigden.

Voor een voorproefje van de bands kijk op de Roos van Nijmegen website

Bekijk de foto's