Doornroosje
loader

Roosbeef + Figgie

De show van Roosbeef gaat helaas niet door in verband met de situatie rond het COVID-19 virus. We zijn bezig met een vervangende datum. Meer informatie volgt zo snel mogelijk. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Ticketkopers worden per mail op de hoogte gebracht.

Roosbeef is terug na een periode van twee jaar in Kentucky en met een plaat die ons wachten rijkelijk beloont. Met ‘Lucky’, het vierde studioalbum van Roosbeef, is terugkomen voor Roos Rebergen ook echt thuiskomen.

Het hiaat sinds de vorige plaat is niet onbewogen geweest. Ze heeft haar muzikale bron opgezocht en twee jaar tussen de bluegrass geleefd. Ze vond daarnaast ook meer dan muziek. Ze zag natuur zo groot als de wereld en mensen die alleen zijn en elkaar nodig hebben. Achter de Appalachen leerde ze het Amerikaanse lied beter begrijpen, en hoorde verhalen die nu op ‘Lucky’een weerklank vinden. Intussen belandde Roos terug in Antwerpen. Ze raapte haar band terug bijeen, met als nieuwe aanwinst Pascal Deweze (Sukilove, Metal Molly),maar nog altijd met Tim van Oosten (Het Zesde Metaal) op drums en Tom Pintens (ZitaSwoon, Het Zesde Metaal) op gitaar en toetsen.

Het Utrechtste viertal dat samen Figgie vormt verzorgt op 10 april de support bij Roosbeef. Figgie maakt Nederlandstalige indie-skate-rock, geïnspireerd door bands als Porches, Unknown Mortal Orchestra en Foals. Ze schrijven nummers over toveren, vliegen naar de maan, drinken uit de oceaan en over dolfijnen om zo zware gedachten en levenconstrasten lichter te maken. Soms serieus, soms lichtvoetig: net als het leven.