Doornroosje
loader

Russian Circles + Brutus

Er zijn maar weinig instrumentale bands die je doen vergeten dat er geen zanger(es) op het podium staat, maar Russian Circles is daar één van. De naar post-metal neigende post-rock van het trio uit de Verenigde Staten klinkt even afwisselend als gelaagd en op het podium vertaalt hun ervaring zich naar geweldige live shows.

Dit is vooral te danken aan de  innovatiedrang van gitarist Mike Sullivan, die niet kijkt op een effectpedaaltje meer of minder. Voeg daarbij de machtige groove van drummer Dave Turncrantz en bassist Brian Cook en je hebt het recept voor een band die in staat is om prachtige albums te schrijven en maken. De band heeft inmiddels zes platen uitgebracht sinds 2006, waarbij de laatste twee er uit springen, want op ‘Memorial‘ uit 2013 en ‘Guidance‘ uit 2016 klinkt het trio beduidend heavier dan op zijn voorgangers. Russian Circles staat al jaren bekend als ijzersterke liveband. Aanrader voor liefhebbers van onder meer God Is An Astronaut, ISIS, 65dasofstatic, Godspeed! You Black Emperor en Neurosis.

Het uit Leuven afkomstige trio Brutus maakte in 2017 naam en faam door verbluffende optredens te geven op o.a. Eurosonic en Pukkelpop. Drumster Stefanies voorliefde voor Slayer, gitarist Stijns fascinatie voor Bruce Springsteen en bassist Peter’ hang naar The Weeknd vormen een sonische smeltkroes die het Leuvense trio een eigen geluid geeft dat het midden houdt tussen post-rock & -metal, math rock, sludge en punk. Kom op tijd, want zij trappen de avond af.

Bekijk de foto's (Brutus)
Bekijk de foto's (Russian Circles)