Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde 1

The Foe + Serotonin + Breekpunt

De Roos van Nijmegen is dé bandcompetitie van Doornroosje. Al sinds 1986 maakt De Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende bands met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. In drie voorrondes strijden muzikanten in poppodium Merleyn voor een plek in de finale. Na de voorrondes selecteert een professionele jury drie acts die door mogen naar de finale. De vierde finaleplaats gaat naar de publieksfavoriet. De finale vindt traditioneel plaats op Hemelvaartsdag in Doornroosje.

In de eerste voorronde is de beurt aan:

Serotonin
Blackened death metal band Serotonin heeft een onuitputtelijke inspiratiebron: de menselijke stupiditeit. De band heeft tot nu toe een tweetal albums uitgebracht: het tweeluik Antiphon (2012) en Provoke (2015). Serotonin nam een korte adempauze tijdens het werken aan de derde album om de EP L’Enfer Gris uit te brengen. Deze biedt een tweetal muzikale interpretaties van hetzelfde tekstuele concept: de hel als een bestaan zonder vreugde.

The Foe
The Foe is een vierkoppig rockmonster geboren in Nijmegen. Met oud-leden van Margot en een frisse nieuwe bassist is er een nieuwe start gemaakt met daarbij vooral een zeer vernieuwende sound. Een mix van gewaagde gitaarpartijen, vernieuwende zang en gefreakte sound. Invloeden uit o.a. Led Zeppelin, Pink Floyd, Rage against the Machine, U2, en Wolfmother maken The Foe tot een formatie waar je niet meer om heen kunt. Ook wordt inspiratie van dichter bij huis gehaald uit bands als De Staat en Navarone.

Breekpunt
Breekpunt is een hiphopduo uit omgeving Nijmegen. De sound staat met één been in de traditionele hiphop uit de jaren 90. Het andere been gaat zijn eigen gang en zoekt het experiment op. Denk aan acts als Aesop Rock, Cannibal Ox en Atmosphere. Donkere, sfeervolle beats worden voorzien van associatieve of persoonlijke teksten. Breekpunt heeft sinds zijn oprichting vooral van zich laten horen door middel van eigenzinnige videoclips, in eigen beheer gemaakt. Met veel gevoel voor beeldkunst onderscheiden de videoclips van Breekpunt zich. De videoclips en de muziek zijn niet los van elkaar te zien: Breekpunt is zowel een hiphopact als een videoclipduo.

Bekijk de foto's