Doornroosje
loader

Festival Jazz International Nijmegen

Ryan Porter feat. The West Coast Get Down + Efe Erdem

De 4e editie van Festival Jazz International Nijmegen vindt dit jaar plaats op 24, 25, 26 en 27 oktober. Net als voorgaande jaren zal de stad weer zinderen van de jazzvibes met concerten bij onder andere: Brebl, Doornroosje, LUX en de Lindenberg. Daarnaast biedt ook dit jaar Free Jazz weer een aantal pop-up concerten op bijzondere plekken. 

Ryan Porter feat. The West Coast Get Down

Trombonist Ryan Porter presenteert zijn kersvers album ‘Force For Good’. Met een aantal prominenten uit het collectief The West Coast Get Down zoals jazzgigant Kamasi Washington. Afgelopen jaren was Porter te horen op het veel geprezen ‘The Epic’ van Kamasi Washington, ‘To Pimp A Butterfly’ van Kendrick Lamar en schreef hij de muziek voor de Netflix serie The Get Down. Leden van het West Coast Get Down collectief, in verschillende opstellingen, creëren al zo’n tien jaar het geluid van hedendaagse LA jazz.  Zij weten als geen ander bruggen te slaan tussen jazz, elektronische geluiden en hiphop.

Bezetting:
Ryan Porter – trombone
Kamasi Washington – tenorsax
Jumaane Smith – trompet
Brandon Coleman – keys
Miles Mosley – bass
Tony Austin – drums

Efe Erdem – The Pack Project

The Pack Project is een jaarlijks terugkerend onderdeel van Festival Jazz International Nijmegen. Het idee is dat een jong toptalent een nieuwe band samenstelt (een ‘Pack’) en nieuwe composities schrijft. The Pack presenteert het nieuwe werk primetime op het hoofdpodium van het Festival Jazz International Nijmegen én op zusterfestival Festival Jazz International Rotterdam. 

De Turkse trombonist Efe Erdem woont sinds 2008 in Rotterdam. Na zijn studie aan het Hacettepe Conservatory in Ankara studeerde hij in 2012 af bij Bart van Lier en Ilja Reingoud aan Codarts in Rotterdam. Erdem speelt al vanaf jonge leeftijd in orkesten en bands en houdt ervan te improviseren. Met The Pack Project grijpt Efe Erdem de kans met beiden handen om zich gedurende een langere periode te focussen op eigen werk, zij het door bestaand werk in een nieuw jasje te steken, of door nieuwe, eigen composities ten gehore te brengen.

Bezetting wordt nog bevestigd.

Bekijk de foto's