Doornroosje
loader

Ryley Walker

Tickets
zo 14 april
  • Normaal€ 14,50
  • De prijzen zijn inclusief alle kosten.

Ryley Walker is een bezige bij. In 2015 bracht hij zijn prachtige debuutalbum ‘Primrose Green’ uit.  Een album waar de echo van John Martyn’s vroege jaren zeventig werk maar ook invloeden van Nick Drake en Geoff Farina klinken. Inmiddels is het vierde album ‘The Lillywhite Sessions’ verschenen.

Het debuut album werd bejubeld door internationale pers maar ook door muzikale grootheden als Robert Plant en contrabas legende Danny Thompson. Walker heeft een fenomenale gitaartechniek en wisselt tokkelen af met open akkoorden in een meeslepende kadans. Als je zoals Walker kunt spelen kun je van ieder idee een sterke nummer maken.

Dat Walker zich niet in een hokje laat stoppen blijkt uit zijn albums ‘Golden Sings That Have Been Sung’ (2016) en ook ‘Deafman Glance’ (2017) waarop Walker een andere kant van zichzelf laat horen zonder zijn roots te verlaten. Op zijn nieuwe album ‘The Lillywhite Sessions’ (2018) speelt Walker met zijn vaste drummer Ryan Jewell en bassist Andrew Scott een ode aan een omstreden impopulair art-rock album uit 2001 van de Amerikaanse cult-held Dave Matthews. Die liet onder druk van z’n label het album vallen omdat het te donker en ontoegankelijk zou zijn. Maar al snel belandden de opnamen op het internet en werd het album een fan-favorite, ook van Ryley Walker. Zijn obsessief geïnterpreteerde eigen versie – masterfully covered and reimagined – doet bij vlagen denken aan de gouden Drag City dagen van Jim O’Rourke maar ook aan de power van Dinosaur Jr.

verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden
OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.