Doornroosje
loader

Planet Rose '18 Years On!' - Techno Special

Sandwell District + Peter van Hoesen e.a.

De Planet Rose wordt volwassen in januari en dit moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden. De hele maand staat in het teken van deze mijlpaal met 4 bijzondere avonden vol oude bekenden en helden van de toekomst.

Voor het derde ’18 Years On!’ feest hebben we drie Planet Rose favorieten uitgenodigd. Allen hebben voor menig memorabel moment in Doornroosje gezorgd. Function en Regis oftwel Sandwell District, zijn al vele jaren kind aan huis in Nijmegen en zijn dankzij hun eigenwijsheid en uitzonderlijk talent uitgegroeid tot heuze techno wereldsterren. Het gelijknamige label mag dan wel opgedoekt zijn, maar dat heeft niet betekend dat de heren hebben stilgezeten. Zo komt Function in april met een album op het Berghain label Ostgut Ton en had Regis een van de productiefste jaren in zijn lange carriere.

Naast dit beruchte technopunk duo staat de Belgische geluidskunstenaar Peter van Hoesen op de bill. Hij bracht onlangs zonder enige vorm van promotie zijn tweede langspeler ‘Perceiver’ uit op zijn eigen Time 2 Express label. Een schitterend album waarin hij de grenzen van zijn mogelijkheden als sounddesigner verkent en daarin blijkt heel ver te kunnen gaan. Dat leverde uiteindelijk een van de essentiele electronische albums van 2012 op. Vergeet je oordopjes niet.

Bekijk de foto's