Doornroosje
loader

Seasick Steve + Gemma Ray

Met een gezicht getekend door de jaren, zijn eeuwige baseballcap en een indrukwekkende baard is bluesmuzikant Seasick Steve een bijzondere verschijning. Dat hij zijn optredens vaak speelt op unieke, zelf gemaakte, gitaren versterkt dit imago.

Vanaf zijn jeugd af leefde Seasick Steve als zwerver, trekkend van stad naar stad en levend van tijdelijke baantjes en sporadische optredens. Pas vanaf de jaren 60 begon Steve met het touren met bevriende bluesbands en werkte hij af en aan als sessie muzikant. Nadat hij een Humbucker gitaarelement van Jack White kreeg begon hij met het bouwen van zijn eigen gitaren van afval en dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Soms met maar 2 of 3 snaren, maar dit blijkt genoeg om hele aanstekelijke bluesriffs mee te schrijven.

Op zijn 65e bracht Seasick Steve zijn debuutalbum “Dog House Music” uit en na een optreden bij Jools Holland later dat jaar brak hij definitief door in Engeland. Na overtuigende optredens op onder meer Reading, Leeds en Glastonbury volgde de rest van Europa en zo ook Nederland, waar hij op onder meer Lowlands en Pinkpop overtuigde met zijn rauwe, persoonlijke, bluesrock.

In april dit jaar kwam Seasick Steve’s zesde studio album “Hubcap Music” uit, vernoemd naar een gitaar gemaakt van twee Hubcaps (wieldoppen) en een tuinslang, waarop hij een deel van het album speelt. Naast Seasick Steve en zijn band zijn ook zijn goede vriend Jack White en John Paul Jones op het album te horen.

Dit concert wordt georganiseerd door Doornroosje in samenwerking met Concertgebouw De Vereeniging. 

Let op: dit concert zal plaatsvinden in Concertgebouw De Vereeniging.

Bekijk de foto's (Seasick Steve)
Bekijk de foto's (Gemma Ray)