Doornroosje
loader

Drift invites

Seeing Sounds

Ticket a € 2,50 zijn op de avond zelf aan de deur verkijgbaar.

Op 28 maart vindt Seeing Sounds, een filmavond over muziekcultuur, voor het eerst plaats in Doornroosje als voorprogramma voor Drift. Terwijl Drift op Witte Donderdag het geluid van hedendaags Berlijn naar de dansvloer brengt, met onder andere RØDHÅD en RECONDITE, duikt Seeing Sounds het verleden in van Berlijnse techno, via Kraftwerk, Detroit en de legendarische club Tresor.

Om 20.30 trapt Seeing Sounds af met korte filmfragmenten en een gesprek met o.a. Peter Pure van Planet Rose, die jarenlang voor Tresor in Berlijn werkte en de club als geen ander kent. Een korte VPRO documentaire laat zien hoe de Duitse elektronica pioniers van Kraftwerk hun stempel hebben gedrukt op de ontwikkeling van techno in Detroit. De hoofdfilm is SubBerlin, the story of Tresor, over hoe de underground club Tresor, opgericht vlak na de val van de Berlijnse muur, in de jaren ’90 uitgroeide tot een legendarische plek voor techno liefhebbers van over de hele wereld.

Programma:
20:00 Aanvang
20.30 Inleiding: interview en filmfragmenten met o.a. Peter Pure (Planet Rose)
21.00 Documentaire: Kraftwerk & Detroit techno (R.A.M, VPRO, 2004)
21.30 Hoofdfilm: SubBerlin, the story of Tresor (Tresor, 2012)
22.30 EindeSeeing Sounds is een filmavond over muziekcultuur met videoclips, films, documentaires en interviews, gepresenteerd door Radna Rumping. Eerdere edities van Seeing Sounds vonden plaats in o.a. De Melkweg, het Muziekgebouw aan het IJ en Trouw Amsterdam.