Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen: voorronde 2

Shaemless + Wolves Dressed in Sheep e.a.

Tickets te koop bij deelnemende bands

De Roos van Nijmegen is dé muziekcompetitie voor ambitieuze bands en acts met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. Dit jaarlijks terugkerende muziekspektakel bestaat al sinds 1986 en viert dus in 2013 haar 27e verjaardag! In drie voorrondes in Merleyn strijden negen acts om een felbegeerde plek in de finale op 9 mei in Doornroosje.

Geïnspireerd door de oorspronkelijke blues en muziek van de Stooges, Led Zeppelin, en andere sixties garage bands spelen de Rock ’n Roll Jonkies van Shaemless hun eigen punkblues. Met 200 procent energie knallen ze in een duizelingwekkend tempo hun stevige songs de zaal in.

In de winter van 2012 kruisten de wegen van deze vier muzikale studenten zich per toeval in het studentenhuis van gitarist Luc. Sindsdien hebben zij zijn kamer nimmer meer verlaten en maken zij slechts nog muziek onder de naam Wolves Dressed in Sheep: onvervalste liederen uit het hart met een country/folk of popachtige sound.

Sinds 2010 experimenteert het viertal Trans Sahara Bowling Experience met bas, gitaar, samplers en andere apparaten waar geluid uit komt. Dit alles aangevuld met sfeervolle vocalen. TSBE schiet heen en weer tussen electro-pop, rock, blues, mannen-met-baardenmuziek en jazz, maar alles met een electro-sausje.

Bekijk de foto's (Roos van Nijmegen: Shaemless)
Bekijk de foto's (Roos van Nijmegen: Trans Sahara)
Bekijk de foto's (Roos van Nijmegen: Wolves Dressed in)