Doornroosje
loader

Shellac + Cocaine Piss

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

In 1995 gaf Shellac een verpletterende show in Doornroosje. In 2010 waren ze samen met The Ex te gast. Ditmaal neemt Shellac de Belgische band Cocaine Piss mee.

De Amerikaanse band wordt vaak gezien als project van de legendarische producer Steve Albini, maar Shellac is eigenlijk groot genoeg om zonder deze aanprijzing door het leven te gaan.  Shellac is voortgekomen uit de hardcore- en noiserock-scene van Big Black (Albini’s eerste groep) waarin ook bands als No Means No, Black Flag, Fugazi, Sonic Youth, Butthole Surfers, Helmet en latere bands als The Jesus Lizard en Barkmarket deel van uitmaakten.

Het uit Chicago, Illinois afkomstige trio heeft in zijn 26-jarige carrière vijf albums uitgebracht. Hun debuut ‘At Action Park’ (1994) wordt gezien als een klassieker. Het compromisloze rauwe gitaargeluid met de schreeuw en praatzang van Albini, zware bassen en intrigerende energieke drumpartijen, zorgt voor een uniek geluid. Terraform (1998), 1000 Hurts (2000), Excellent Italian Greyhound (2007) en Dude Incredible (2014) completeren hun discografie.

Steve Albini is in het dagelijks leven ook een succesvol producer en bekend van zijn werk voor o.a. Nirvana, The Pixies, The Ex, PJ Harvey, en Palace Brothers. Albini produceerde ook het debuutalbum van de Belgische band Cocaine Piss. Dit viertal uit Luik is een van de spannendste lawaaigroepen van de afgelopen jaren. Hun debuutalbum ‘The Dancer’ verscheen in 2016, en live is de band op zijn minst indrukwekkend te noemen. Frontvrouw en brulboei Aurélie Poppins zingt, schreeuwt en vliegt letterlijk en figuurlijk alle kanten op, terwijl haar drie bandleden hun aangename portie noise en punk de wereld in slingeren.

Bekijk de foto's (Cocaine Piss)
Bekijk de foto's (Shellac)