Doornroosje
loader

Dikkertje Dub

Skream + Da Boetie Sjeeka+ B-vah + Izi-Man

Deze vrijdag staat in het teken van de basslines, dubbasslines wel te verstaan. Voor het eerst in de geschiedenis van de oudste stad van Nederland vindt er een echte Dubstep Allnighter plaats, met als headliner niet de minste naam uit dit überhippe genre.Dupstep is hot. En Skream is de hotste. Met het hypnotiserende ‘Midnight Request Line’ joeg de 21-jarige producer vorig jaar een schokgolf door de Londense dubstep scene. Sindsdien brengt hij aan de lopende band platen uit, met als voorlopig hoogtepunt een eerste album op Tempa. Als producer speelt de prille twintiger een sleutelrol in de dubstep scene, samen met toppers als Digital Mystikz en Loefah. Skream staat voor oerdiepe subbassen waar hij meeslepende en hypnotiserende electronicageluiden bovenop gooit. Ondanks zijn jonge leeftijd draait Skream al jaren mee, zo is hij al vanaf zijn vijftiende bezig als producer.

Door de Vette Funk verslaafd geraakt aan breakbeats op het zwarte goud en door verlangen naar meer en dieper kwam DaBoetieSjeeka al snel uit bij de meer elektronische geluiden van de dubstep en grime. Toch blijft deze roodharige rakker niet in één hoekje hangen. Al na gelang de vloer worden uitstapje naar HipHop, Breakcore, Headz en Tronic niet geschuwd.

B-vah is al een tijd geleden in aanraking gekomen met Uk garage & 2 step, en daardoor zwaar verslaafd geraakt aan diepe donkere basslines. Toen de nieuwe stroming dubstep ontstond is hij zelf begonnen met draaien. Zijn skills zijn al te horen geweest op Oi! (by dj gomes) in paradiso A’dam & op Oi! Pirate radio (3voor12, by dj gomes).

Opener van de avond Izi-Man laat horen hoe de originele dub klinkt. Als organisator van de succesvolle ‘dubmecrazy’ avonden is hij wel wat dubbasslines gewend. Kortom; Heb je last van nierstenen? Kom langs en laat ze gratis vergruizen!