Doornroosje
loader

Fortarock Festival

Slayer + Machine Head + Lamb of God e.a.

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Niemand minder dan het legendarische Slayer zal FortaRock op 2 juni 2012 afsluiten. De band is één van de invloedrijkste en gezichtsbepalende in het genre, al jaren een favoriet van vele metalheads en een lichtend voorbeeld voor de jonge garde. FortaRock is er trots op een van de grootste metalbands aller tijden te verwelkomen in Nijmegen.

Machine Head, afkomstig uit de Bay Area weet al jaren met zowel hun albums als energieke live shows oude fans geboeid te houden en maar ook nog steeds hordes nieuwe fans aan te trekken. Het onlangs verschenen album ‘Unto The Locust’ wordt door zowel pers als fans bestempeld als een van de beste metalalbums van 2011. 

De bouwstenen van Lamb of God zijn inmiddels bekend; hondsbrutale, rauwe, intense metal, overladen met een dikke laag groove, bepakt met vlijmscherpe riffs en een immer ratelende drum. Dit alles is voorzien van een niet aflatende stoot adrenaline.

Anthrax uit New York is al even legendarisch als Slayer, Metallica en Megadeth en wordt samen met deze bands tot de Big Four gerekend. De band rond gitarist Scott Ian is inmiddels weer herenigd met zanger Joey Belladonna en bracht eerder dit jaar het geweldige nieuwe album ‘Worship Music’ uit.

Muzikaal is Trivium beinvloed door bands als Metallica, Machine Head, In Flames en Iron Maiden, maar de band heeft na vijf studio albums een heel eigen stijl ontwikkeld. De band brak door met ‘Ascendany’, het nieuwe album ‘In Waves’ dat eind 2011 uitkwam is wellicht het meest uitgebalanceerde werk tot nu toe. 

De Zweedse band Meshuggah staat aan de uiterste grenzen van het metalgenre wat hard- en bruutheid betreft. We hebben deze Zweden al eerder mogen verwelkomen op FortaRock, in 2012 komen ze terug met een nieuw album in de achterzak. 

Steel Panther is een van de meest vermakelijke live bands ter wereld. De schier onuitputtelijke bron van dit alles is de glam- en sleazrock uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. De muziek van Steel Panther is doorspekt met hardrock clichés en de hilarische, snedige humoristische teksten zijn veelal licht seksistisch van aard. Werkelijk alle registers worden opgetrokken door de Amerikanen. 

De Canadese multi-instrumentalist Devin Townsend wordt door fans en critici op handen gedragen. Van progrock tot zware maniakale industrial, maar altijd is de uit duizenden herkenbare progmetalsound van Hevy Devy aanwezig. Dankzij zijn energieke liveshows en bizarre humor kan hij dan ook rekenen op een enorme schare fanatieke volgelingen. You better, you better, you better believe it, before Ziltoid attaxx!

Nasum behoort tot één van de meest invloedrijke grindcore bands aller tijden. Nog één keer zal Nasum de wereld rondreizen en een eerbetoon brengen aan de in 2004 overleden zanger en boegbeeld Mieszko. 

Bekijk de foto's (Fortarock Festival Benighted)
Bekijk de foto's (Fortarock Festival Solstafir)
Bekijk de foto's (Fortarock Festival Asphyx)
Bekijk de foto's (Fortarock Festival The Devin Townsend Project)
Bekijk de foto's (Fortarock Festival Nasum)
Bekijk de foto's (Fortarock Festival Trivium)
Bekijk de foto's (Fortarock Festival Steel Panther)
Bekijk de foto's (Fortarock Festival Anthrax)
Bekijk de foto's (Fortarock Festival Meshuggah)
Bekijk de foto's (Fortarock Festival Sfeer)
verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden