Doornroosje
loader

Sleepy Sun + Radar Men From the Moon e.a.

Tijdschema

19.00 – 19.30 Kongh
19.50 – 20.30 Castle
20.50 – 21.40 Radar Men From the Moon
22.00 – 23.00 Sleepy Sun

Op deze paaszondag verkennen we de verschillende kanten van het psychedelische spectrum van de rockmuziek. Op het affiche staan vier acts met ieder een eigen geluid en een nieuw album.Vanavond hebben we 2 verschillende acts uit San Francisco: Castle en Sleepy Sun. Uit Nässjö and Växjö, Zweden komt Kongh en de heren van Radar Men from the Moon komen uit Eindhoven Rock City. Kom op tijd en laat je meevoeren in deze psychedelische trip die zal worden ingeluid door Kongh.

Sleepy Sun is een psychedelische rockband uit San Francisco die zijn inspiratie haalt uit de jaren ’70. Na het uitbrengen van goed ontvangen albums (‘Fever’ uit 2010, ‘Embrace’ uit 2009 en ‘Spine Hits’ uit 2012) en na een kleine verandering in de line-up, laat de band weer van zich horen met het splinternieuwe album ‘Maui Tears’. Sleepy Sun grossiert in psychedelische rock, mystieke westcoast pop, trippy folk en uitgesponnen stonerrock. Aanrader voor liefhebbers The Black Angels, Wolf People, Dead Meadow en Black Mountain.

De uit Eindhoven afkomstige spacerockers van Radar Men from the Moon groeide onlangs uit van een trio naar een kwartet en dat betekent meer synths, meer shoegaze, meer psych en meer space. De instrumentale band presenteerde onlangs hun derde langspeler ‘Strange Wave Galore’ op Fuzz Club Records.

Het uit San Francisco afkomstige Castle laat zich net als Sleepy Sun inspireren door de muziek uit de jaren ’70, maar dan wel de occulte doomy rock kant van het spectrum. Op het laatste album ‘Blacklands’ wordt de zang wederom voor het overgrote deel verzorgd door zangeres Elizabeth Blackwell. De mix van melodieuze hardrock, oude doom metal, folk en psychedelica prikkelt en klinkt spannend. Voor liefhebbers die ook Blood Ceremony, Christian Mistress, Black Moth en Jex Thoth een warm hart toedragen.

De muziek van de Zweedse band Kongh kenmerkt zich door monsterlijk zware, sludgy riffs gecombineerd met dynamische en psychedelische soundscapes. Het tempo ligt niet al te hoog en de nummers klokken niet zelden onder de 15 minuten wat de diepgang en sfeer ten goede komt. De rauwe zang wordt daarnaast regelmatig afgewisseld met een melancholische toon die af en toe denken aan wijlen Layne Staley van Alice in Chains. De band bracht in 2013 ‘Sole Creation’, de derde plaat van dit trio.

Bekijk de foto's (Castle)
Bekijk de foto's (Kongh)
Bekijk de foto's (Sleepy Sun)