Doornroosje
loader

Songbird Sessions

Jon Allen + Rae Morris + Andreas Moe + Roo Panes

Op deze avond presenteren we de tweede editie van een mini-festival in Doornroosje met een divers programma bestaande uit Jon Allen, Rae Morris, Andreas Moe en Roo Panes.

Jon Allen schreef liedjes met Paul McCartney, speelde in het voorprogramma van onder andere Seal en Joe Bonamassa, en Dire Straits’ Mark Knopfler is een van zijn grootste fans. Allen is een rijzende ster. Met beatlesque melodieën en een soulvolle stem smelt hij moeiteloos blues, folk, jazz en roots om tot hitgevoelige pop. Vanavond zal Jon Allen met zijn band optreden.

De 21-jarige in Blackpool geboren singer-songwriter Rae Morris deed al de nodige ervaring op in het live-circuit met haar geraffineerde liedjes met een hoofdrol voor de piano. Na succes als gastzangeres op Bombay Bicycle Club’s single Luna, genereerde Rae’s eigen muziek al snel de aandacht van Britse media als BBC Radio 1 en NME, die haar “A truly gifted songwriter” noemde. Het nieuwe album van Rae zal uitkomen op 26 januari.

Al op jonge leeftijd trad de Zweedse singer-songwriter Andreas Moe op in zo’n beetje alle podia van Stockholm. Andreas werd hierdoor al snel een veelgevraagde tekstschrijver, sessie gitarist, producer en zanger. Zijn doorbraak kwam in 2011, toen hij zong op de hit single Fade into Darkness van DJ Avicii. Na samenwerkingen met Hardwell en Tiësto, bracht Andreas in oktober 2014 zijn debuutalbum uit met muziek die hij zelf beschrijft als The Script meets Robyn meets Prince.

In de dichtbevolkte folk-wereld is het bijna een wonder dat je er positief uitspringt. Roo Panes is er zo eentje, een man met een warme stem en een gitaar die ingetogen maar prachtige liedjes maakt. Roo Panes zal de avond openen dus zorg dat je op tijd bent.

lees meer
Bekijk de foto's (Roo Panes)
Bekijk de foto's (Rae Morris)
Bekijk de foto's (Jon Allen)
Bekijk de foto's (Andreas Moe)