Doornroosje
loader

Soulcrusher

Triptykon + Daughters + Pelican e.a.

Zaterdag 5 oktober hult Doornroosje zich weer voor een dag in het zwart voor de vierde editie van Soulcrusher. Het festival voor liefhebbers van duistere apocalyptische riffs en zware experimentele klanktapijten. Dit alles met een lichtpuntje aan het einde van de tunnel.

Line-up: Triptykon (swi) + Daughters (usa) + Pelican (usa) + Mizmor (usa, eu exclusive) + Dopelord (pol) + Hell (usa, eu exclusive) + The Secret (ita) + Lingua Ignota (usa) + Cranial (ger) + Turia (nl) + Telepathy (uk) + Dö (fin) + 30.000 Monkies (be) + Leechfeast (slo)

De Early Crusher tickets zijn uitverkocht. Meer info over o.a. eten, tijdschema vind je via de Soulcrusher website.

De volgende acts op het podium:
Triptykon (swi)

We zijn enorm trots om een van de grootste innovators en invloeden in de heavy muziekscene voor Soulcrusher aan te mogen kondigen: Tom G. Warrior en zijn band Triptykon! Als oprichter heeft Tom G. Warrior naam gemaakt met de legendarische acts Hellhammer en Celtic Frost. Beiden hebben een duidelijke stempel achter gelaten binnen de heavy muziek scene met hun innovatieve avant-garde geluid. Nummer als ‘Into the Crypts of Rays’ en ‘Procreation of the Wicked’ staan in menig geheugen gegrift. Met Triptykon brengt hij een nog duisterder en zwaarder geluid. De albums ‘Eparistera Daimones’en ‘Melana Chasmata’ hebben dan ook grote indruk gemaakt. Nieuw werk staat gepland, wie weet horen we meer op Soulcrusher. De Zwitserse band stond al enige tijd op ons verlanglijstje en het zal dan ook een verpletterende ervaring zijn om originele Triptykon-nummers te horen samen met enkele klassiekers van Celtic Frost.

Daughters (usa)

De Amerikaanse band Daughters geeft al vanaf hun prille begin blijkt te hebben van een zeer unieke kijk op het noise rock genre. De plaat ‘You Won’t Get What You Want’ uit 2018 is een statement van jewelste en behoort absoluut tot het beste dat vorig jaar is uitgebracht. Het geluid is claustrofobisch, dissonant en beklemmend. De dreigende percussie, de doordringende feedback, de ontregelende teksten intrigeren en beangstigen tegelijkertijd. Het is maniakaal goed wat deze heren uit de hoge hoed toveren. De nummers steken uitermate goed in elkaar. En live is dat niet anders. Geen show is hetzelfde, maar ze zijn zonder uitzondering intens en buitengewoon uitdagend. De bevlogenheid spat van het podium af.

Pelican (usa)

De heren van Pelican staan al jaren bekend om hun gelaagde instrumentale post-metal. De Amerikanen maken dan ook indruk met hun zware sound waarbij er ook invloeden uit de stoner, punk en post-hardcore doorsijpelen. Het nieuwe album,  ‘Nighttime Stories’, verschijnt 7 juni. Het is de eerste plaat sinds zes (!) jaar. De mannen gaan dus niet over één nacht ijs. Dat belooft wat. Pelican is bovenal een geweldige live band, dynamisch en veelzijdig.

Mizmor (usa)

De Amerikaanse doom band Mizmor (מזמור), afkomstig uit het verre Portland, Oregon, treedt maar zeer zelden op. Optredens zijn dan ook zonder uitzondering uniek te noemen. We zijn dan ook zeer verheugd de heren te mogen verwelkomen op in Nijmegen voor een exclusieve Europese show! Het monolitische geluid van de band is genre overstijgend en bestaat uit een allesverslindende hybride van doom, black en death. Minimalistische meanderende soundscapes worden afgewisseld met intense, maar tegelijkertijd melodische uitspattingen waarbij de zaal vakkundig gelijk gemaakt wordt. Een band om naar uit te kijken.

Dopelord (pol)

Traag, zwaar en massief. Drie woorden waarmee de Poolse band Dopelord omschreven kan worden. De doom metal is doorspekt met psychedelische elementen met fraaie duistere riffs. Uiterst effectief en moddervet ten gehore gebracht. De invloeden van Black Sabbath zijn duidelijk te horen, maar als je het zo weet te vertolken is dat alleen maar een compliment. Een nieuw album komt er aan. Wij zijn benieuwd!

Hell (usa)

De uit Portland, Amerika afkomstige doom metal act Hell komt in oktober naar Nijmegen voor een van hun spaarzame shows. Deze exclusieve Europese show is er een om niet te missen. De Amerikaanse band opereert in een grote leegte, maar brengt hun wanhopige boodschap met verve. Een uiterst grimmige boodschap, maar ook eentje met een sprankje hoop. Het belooft een heilige doom metal mis te worden met een pyroclastische stroom aan bastonen en ijzige gitaar riffs en allesvermorzelende drums.

The Secret (ita)

De Italiaanse band The Secret staat bekend om hun beton harde mix van grind, hardcore met een scheut doom en black. Het laatste wapenfeit, ‘Lux Tenebris’, stamt uit 2018 en is uitgebracht via het befaamde Southern Lord Records. Het is een spijkerhard, vlijmscherp, furieus en nietsontziende granaat van een plaat. Geheel in lijn met andere bands als Converge, Black Breath en Nails. Dit gaat de zaal compleet overrompelen. Wij kijken ernaar uit.

Lingua Ignota (usa)

Met haar ijzige, verwrongen, experimentele soundscapes en intense zang heeft Lingua Ignota de afgelopen periode al vele zieltjes gewonnen, niet meer dan terecht in onze ogen. Het nieuwe album ‘Caligula’ staat weer vol pareltjes die je raken tot op het bot. Lingua Ignota is een artiest uit duizenden en we zijn dan ook zeer blij haar een plek te kunnen geven op Soulcrusher.

Cranial (ger)

Het optreden van de Duitse band Cranial op Soulcrusher zal geheel in het teken staan van de release van hun nieuwe album. De band is een meedogenloze riff-machine, waarbij alle elementen uit de post-metal en sludge aanwezig zijn. Het debuut album ‘Dark Towers, Bright Lights’ klinkt bij vlagen kolossaal en kent een rauw seismisch geluid. De band die onder meer bestaat uit leden van het ter ziele zijnde Omega Massif barst van het talent, we kijken dan ook reikhalzend uit naar het nieuwe werk.

Turia (nl)

Het gaat goed met de Nederlandse black metal scene, internationaal weten diverse bands de nodige aandacht te trekken waaronder ook Turia. Het mysterieuze Amsterdams/Nijmeegse trio bevindt zich meer in de experimentele hoek van het genre. De huiveringwekkend emotieloze black metal gaat echter door merg en been. Afgelopen jaar brachten ze een weergaloos album uit samen met de band Fluisteraars. Laat je verleiden door T’s angstaanjagende zang, de razende drums en snijdende riffs.

Telepathy (uk)

Het geluid van de Britse band Telepathy heeft bij elke release steeds meer vorm gekregen. De instrumentale post-metal is ontwrichtend, contrastrijk en melodieus tegelijkertijd. De donkere, boeiende slepende composities op hun laatste album ‘Tempest’ uit 2017 geeft aan waar de band toe in staat is. En dat maakt nieuwsgierig, want een nieuw album is onderweg en staat gepland vóór Soulcrusher. En die timing bevalt ons wel.

30.000 Monkies (be)

Het nieuwe album van 30.000 Monkies verschijnt binnenkort uit via Consouling Souls. Rauwe, maniakale noiserock gecombineerd met een absurdisme en een vleug sadisme zoals alleen Belgen dit beheersen.

Bekijk de foto's (TURIA)
Bekijk de foto's (Dopelord)
Bekijk de foto's (Leechfeast)
Bekijk de foto's (Cranial)
Bekijk de foto's (Dö)
Bekijk de foto's (30.000 Monkies)
Bekijk de foto's (The Secret)
Bekijk de foto's (Telepathy)
Bekijk de foto's (Hell)
Bekijk de foto's (Pelican)