Doornroosje
loader

Poetracks

Spinvis + Mauro Pawlowski + Yori Swart e.a.

Entree: € 12,50 / € 10 (cjp, student) of met passe-partout Wintertuinfestival: € 25 / € 20 (cjp, student)

Meer info: www.wintertuin.nl of klik HIER

kaartverkoop online onderaan deze pagina (incl. 1 euro reserveringskosten), of bij voorverkoopadressen Bibliotheek De Mariënburg en Studystore RU

Poetracks is de succesformule van Literair Productiehuis Wintertuin, waarbij topmuzikanten gedichten van grote schrijvers omwerken tot popsongs. Vanavond laten Spinvis, Mauro Pawlowski (dEUS), Boef en de Gelogeerde Aap, Yori Swart en Wooden Constructions hun adaptatie van het gedicht ‘De zachte krachten (5)’ van P.C. Hooftprijswinnaar Hans Verhagen horen. Jeroen Lazeroms, de winnaar van de talentenwedstrijd Poetracks Talent, opent de avond.

SPINVIS
Het nieuwste album van Erik de Jong heet Tot ziens, Justine Keller. Onder het pseudoniem Spinvis brengt hij Nederlandstalige poëzieliedjes ten gehore. Deze hebben hem onder andere een Zilveren Harp, Annie M.G. Schmidt-prijs, Noorderslag Popprijs en Johnny van Doornprijs opgeleverd. Spinvis begeleidde dichter Simon Vinkenoog, maakte filmmuziek en heeft inmiddels zeven albums op zijn naam staan. Vanavond zal hij met een extra lange set de avond afsluiten!

MAURO PAWLOWSKI (dEUS)
Mauro Pawlowski is meer dan alleen de gitarist van het legendarische dEUS. De afgelopen jaren timmert hij ook literair flink aan de weg. In 2008 gingen hij en Ramsey Nasr de theaters af met een programma dat literatuur, muziek en theater combineerde. Tevens publiceerde hij dat jaar de dichtbundel Mauro Antonio Pawlowski. Dit jaar is hij stadsdichter van Genk, wat hij met veel rock ’n roll weet te doen. Hoog tijd voor een Poetrack van Pawlowski dus!

BOEF EN DE GELOGEERDE AAP
Boef en de Gelogeerde Aap zijn recht voor zijn raap. De opvallende mix van dubstep met Nederlandstalige rap zorgde er al snel voor dat dit duo naam maakte. DJ en producer Tom Maas won samen met rapper Thomas Waterreus in 2010 zowel de muzikanten- als de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland. Hun debuutalbum Wij zijn – in 2010 uitgebracht bij TopNotch – is in de media buitengewoon lovend ontvangen, maar live zijn ze op hun best.

YORI SWART
Singer-songwriter Yori Swart gaat als een speer in muzikaal Nederland. Ze won de Grote Prijs van Nederland en de Sena Performers POPnl Award en werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Haar debuutalbum verscheen in februari. OOR schreef hierover: “Folky popsongs, vol overgave en passie gezongen en met flirts naar country en blues. Daarbij legt Swart een finesse en subtiliteit in haar zang en gitaarspel die ook de laatste twijfelaars over de streep trekt.”

WOODEN CONSTRUCTIONS
Voor dansbare en ruige postpunk moet je bij Wooden Constructions zijn. Deze vier Amsterdamse muzikanten brengen afrodrumritmes, snerpende gitaren, hoekige baslijnen en een declamerende zang. Begin dit jaar verscheen het langverwachte debuut People now people. Gonzo beschrijft de band als ‘hedendaagse smaakmaker’ en Nu.nl prijst de eigenwijze manier waarop postpunk, wave en afrobeat vermaakt worden tot een fijne, eigen combinatie.

JEROEN LAZEROMS

Jeroen Lazeroms is de winnaar van Poetracks Talent 2012. Bij hem begon het allemaal in de kelder met some friends, beats en inspiratie. Toen ging het snel. Hij deed mee met hiphop-project Class Dismissed. Met deze groep werd de “Baanbrekende Generatie” CD gereleased, tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Na een optreden in Doornroosje tijdens Battle Juice XL is Jeroen klaar voor zijn eigen shows.

Secure tickets by ticketscript
Bekijk de foto's