Doornroosje
loader

FortaRock

Steak Number Eight + Oathbreaker + Hessian

Vanavond drie loodzware bands afkomstig uit het land van de frieten, bier en chocola, maar ook van de zeer creatieve geesten. 

Steak Number Eight bevindt zich muzikaal in de hoek van van bands als Isis, Pelican, Cult of Luna en Neurosis. De sludge en post-rock/metal op het nieuwe album ‘The Hutch’ gaat verder waar ‘All is Chaos’ was gebleven. Echter met meer ruimte voor melodie, het geheel is tevens coherenter en evenwichtiger, zonder dat het ten koste gaat van de dynamiek en afwisseling.

Het West-Vlaamse Oathbreaker maakt deel uit van de beruchte Church of Ra en debuteerde twee jaar geleden met positief onthaalde ‘Mælstrøm’. Op ‘Eros|Anteros’, dat onlangs is uitgekomen, is er ook plaats voor verfijning; het album telt tragere nummers die zorgen voor meer dynamiek. Oathbreakers kerngeluid van razende hardcore punk met lichte black- en thrashmetal invloeden weet een drukkende, dreigende sfeer op te roepen die door merg en been gaat.

Hessian is getekend door het befaamde Southern Lord. Dit Amerikaanse label zet met bands als Black Breath, All Pigs Must Die en Nails al langer zijn zinnen op zwartgeblakerde hardcore met death invloeden. Met debuutplaat Manégarmr weet Hessian al meteen het verschil te maken. De gitzwarte, loodzware en agressieve nummers zullen als een spervuur op het publiek worden afgeschoten. In your face, chaos verzekerd.

Tijdschema
21:00 – deur en kassa open
22:00 – 22:30 Hessian
22:45 – 23:20 Oathbreaker
23:35 – …….. Steak Number Eight

 Voor deze show geldt SKIR korting, voor info klik hier 

Bekijk de foto's (Steak Number Eight..)
Bekijk de foto's (Oathbreaker)