fbpx
Afbeelding voor Steven Wilson & Thomas Köner + Z’EV

Brombron

Steven Wilson & Thomas Köner + Z’EV

zondag 7 december 2014
locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 7 december 2014
start:
19:30 uur

Deze keer komt hij in de gedaante van Bass Communion, zijn meest abstracte, donkerste ambient soundscape project. Voor Brombron gaat Wilson de samenwerking aan met de oude meester van het donkere ambient genre, Thomas Köner. Köner speelde zich begin jaren ‘90 voor het eerst in de kijker met zijn concerten voor drie gongs, zijn samenwerkingen met filmmaker Jürgen Reble en als helft van Porter Ricks, een baanbrekend duo op het gebied van minimal techno. Daarnaast wordt hij algemeen beschouwd als een van de aartsvaders van het Isolationism, de jaren ’90 stroming waarin de donkere ambient industrial ontmoet.

Het voorprogramma bestaat uit Z’EV (VS), die in 2009 samen met KK Null een Brombron opnam. Z’EV geldt al ruim veertig jaar als een van de vaandeldragers van de industriële muziek en staat bekend om zijn percussie op materiaal die hij op de vuilnisbelt vindt. Ook in de elektronische muziek heeft hij zijn sporen ruim verdiend en werkte hij samen met o.a. Francisco Lopez, Merzbow en Luc van Acker. Sinds 2011 presenteert Z’EV cine-cussion screenings, waarbij elektronische percussie vertaald wordt in beelden. In Doornroosje vindt de Nederlandse première plaats van zijn 2014 cine-cussion tour.

Over Brombron:

In 2000 begon Extrapool samen met Frans de Waard het project Brombron: een productiehuis waarin twee muzikanten in de studio van Extrapool gedurende een langere periode aan nieuwe muziek werken. Deze residenties worden telkens afgesloten met een concert in Extrapool en een cd-uitgave. Door de jaren heen was Brombron de gastheer van artiesten als Main, Greg Malcolm, Tetuzi Akiyama, Felix Kubin, Frank Bretschneider, Stephan Mathieu en Heidi Mortensen.

genre

industrial, ambient, electronics, avantgarde

Steven Wilson & Thomas Köner + Z’EV

zondag 7 december 2014

placeholder