Doornroosje
loader

Suuns + Lucrecia Dalt

Als een donderslag bij heldere hemel liet Suuns in 2010 van zich horen met hun spectaculaire debuutalbum ‘Zeroes QC’. De band uit Montreal heeft een eigen geluid bestaande uit scherpe gitaarnoise, shoegaze, stuwende krautrock, donkere maar dansbare elektronica in combinatie met de monotone en sissende zang van frontman Ben Shemie. Bovendien weten de Canadezen het live waar te maken getuige hun indrukwekkende optredens op Lowlands en Le Guess Who.

Het nieuwe album verscheen in het voorjaar van 2013 en heet ‘Images du Futur’. Dit tweede album werd opgenomen in Montreal terwijl de heftige studentenprotesten aan de gang waren. Naar eigen zeggen hebben deze ‘tijden van opwinding, hoop en frustratie’ flink bijgedragen aan de sfeer op het nieuwe album.

De uit Columbia afkomstige Lucrecia Dalt zal vanavond de support verzorgen van Suuns. Met haar nieuwe album “Commotus” schetst ze een surrealistisch landschap vol hypnotiserendeen naar ambient neigende klanken. Live voert ze dit uit samen met haar basgitaar, laptop, drumcomputer en haar stem.

Bekijk de foto's (Suuns)
Bekijk de foto's (Lucrecia Dalt)