Doornroosje
loader

Deep Motions

Sven Weisemann + Wouter Brok e.a.

Vanavond hebben we een zeer bijzondere artiest op het programma: Sven Weisemann. Sven is woonachtig in Berlijn en produceert, componeert en draait hij al sinds zijn 18e. Zijn geluid is zeer divers maar kenmerkend: met ziel doordenkte house en techno. Hij heeft een serie prachtige houseplaten uitgebracht op labels als Mojuba, a.r.t.less. en zijn eigen label, Essays. Hierin zijn invloeden te horen van Detroit en Chicago, maar ook het typische geluid van zijn woonplaats Berlijn: dub. Deze combinatie zorgt voor een uniek en verfrissend geluid dat het zowel in de huiskamer als op de dansvloer erg goed doet. Met zijn Desolate alias verkent hij de dieptes binnen het dub-genre nog verder.

Dat Sven klassiek geschoold is blijkt onder andere uit zijn album Xine, waarin hij klassieke piano elementen combineert met melodieuze dubtechno. Als DJ is hij minstens zo veelzijdig als zijn producties. Hij draait deephouse in de breedste zin van het woord. Waar zijn producties vaak kalm en sereen zijn, zitten zijn dj-sets vol energie. In Berlijn treedt hij regelmatig op in clubs als Panoramabar, Watergate en Tresor. Om duistere redenen zijn Sven’s optreden in Nederland schaars en wij zijn dan ook erg verheugd met zijn komst naar Nijmegen, mede omdat in de loop van maart zijn nieuwe album verschijnt.

Het voor- en naprogramma van deze avond zal verzorgd worden door Deep Motions-DJ’s Wouter Brok, Micha Venderbos en Emilio Bestevez.