Doornroosje
loader

Club 3voor12 #37

SX + Julian Hertz

SX is een band uit België rond Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet. Samen met drummer Jeroen Termote maken ze indiepop. Met keyboards, reverb gitaren, bezwerende drums en de mooie stem van Stefanie, resulteert hun golvende en vibrerende geluid in sfeervolle live shows.

SX werd opgericht in het voorjaar van 2009. In 2011 kwam SX in de spotlights toen hun betoverende nummer ‘Black Video’ een groot succes werd en op verschillende hitlijsten op de eerste plaats prijkte. Radiozenders, tv-stations en wereldwijde blogs werden laaiend enthousiast over de band. SX werd de nieuwe revelatie in de Belgische muziekscene en ze worden getipt als hét volgende Belgische muzikale exportproduct.

In 2012 focuste SX zich op hun langverwachte debuutalbum. Samen met 10 producer Ben H Allen III (Gnarls Barkley, Animal Collective, MIA, Deerhunter) namen ze 10 nummers op. Het debuutalbum ‘Arche’ komt binnenkort uit.

Support is er van Julian Hertz, een jonge Nederlandse singer-songwriter die het verdient om door een groot publiek gehoord te worden. Wat hij het liefste wil is mooie, kleine liedjes maken en daarmee optreden. Liedjes die natuurlijk over de liefde gaan, maar ook over de gedachten van een songwriter of over Oreo cookies. Julian is gezegend met een prachtige stem die zowel in de hoogte als laagte gemakkelijk zijn weg vindt. 

Club 3voor12/Gelderland is een samenwerking van 3voor12 gelderland, Merleyn en KCG

Bekijk de foto's (SX)
Bekijk de foto's (Julian Hertz)