fbpx
Foto band Taqbir

Taqbir

+ Periot

vrijdag 5 augustus 2022
Uitverkocht

Nooit meer te laat voor tickets? Meld je aan voor updates!

WhatsApp

Liever updates per email? Meld je aan.

locatie:
Merleyn
datum:
vrijdag 5 augustus 2022
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

De muziek van de hardcore, punkband Taqbir buldert, blaft, gromt en schopt tegen heilige huisjes en het vastgeroeste ‘oude’ denken. Hun debuut EP van begin 2021 ‘Victory Belongs To They Who Fight For A Right Cause’ is rauw, hard en politiek geëngageerd. Woede en frustratie worden vakkundig vertaald in korte nummers met Marrokaans Arabische zang.

De band staat voor religieuze vrijheid en vrijheid van religie, en dat hoor je terug in de nummers van Taqbir. Ook al zingen ze in Darija (Marokkaans Arabisch), je hoeft de taal niet te verstaan om te begrijpen waar ze gepassioneerd over zingen. Inspiratie voor hun muziek werd gevonden in bands als Diskolost, The Comes en The Sexual. Vanuit persoonlijke privacy redenen en publieke veiligheid kiezen de dames ervoor incognito te zijn en gaan gesluierd door het leven.

De Arnhemse punkband Periot opent deze avond in Merleyn. De vier vrouwen hebben de afgelopen jaren een tweetal luidruchtige EP’s (‘Petra’ en ‘Barbara’) uitgebracht die veel goeds beloven voor vanavond!

 

genre

punk, hardcore

Taqbir

vrijdag 5 augustus 2022

placeholder