Doornroosje
loader

Route 024

Taxidermist + The Naked Sweat Drips

Na vorig jaar een mooie eerste editie gehad te hebben neemt zaterdag 21 februari ‘Route 024’ de stad weer over. Op verschillende podia in de stad laten de beste Nijmeegse bands zien wat ze in huis hebben.

In Merleyn presenteren we Taxidermist en The Naked Sweat Drips en kun je na afloop afbieren op de officiële afterparty.

Na twee jaar broeden werd Taxidermist afgelopen jaar opnieuw geboren als een rauw, groovend beest. Het nieuwe album “Desert Calm” is opgenomen en gepresenteerd in de kleine zaal van Doornroosje en is alles behalve kalm: variërend van melancholisch en uitgesponnen spanning tot onbesuisde post-stoner grooves met grootste refreinen. Denk aan Queens of the Stone Age, Mogwai, Masters of Reality, Radiohead of Beck. Maar dan anders.

Daarnaast het schurende rock-sextet The Naked Sweat Drip op het podium. De oude Roos van Nijmegen winnaars maken psychedelische hardrock met invloeden uit de 60’s en 70’s, maar met een flinke dosis hedendaagse rock. De beweeglijke muzikanten gaan elk optreden met doorweekte kledij van het podium af, waarbij ook het dansende publiek niet geheel onbezweet achter blijft. Na de indrukwekkende EP moet in 2015 de debuutplaat uitkomen, waarna het wel eens snel zou kunnen gaan met deze mannen. En natuurlijk is er na afloop in Merleyn weer de officiële Route 024 afterparty.

lees meer