Doornroosje
loader

Sonic Whip

Temple Fang

Neptunian Maximalism + Silverbones

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Deze show gaat door, seated, zonder 1.5 meter en mét de CoronaCheck appZorg voor een geldige QR-code, vergeet je ID niet en check thuis alvast of de app werkt!

Het tijdschema

19.00 – deuren & kassa open
19.30 – Silverbones
20.45 – Temple Fang
22.15 – Neptunian Maximalism

Een aantal keer reeds uitgesteld, maar op vrijdag 10 september gaat het dan echt gebeuren; Temple Fang en Neptunian Maximalism live! Dit keer met nóg een speciale gast; Silverbones. Absoluut iets om naar uit te kijken.

De psychedelische rockers van Temple Fang, met een live reputatie waar je ú tegen zegt, hebben een nieuwe drummer gevonden. En dat is goed nieuws, want dat betekent dat er weer live shows op stapel staan. Het idee van de band is simpel. Spelen wat je hart je ingeeft. In dit geval is dat waanzinnig en bevlogen psychedelische rock die gemaakt is voor het podium en om live te ervaren. Het beschikbare materiaal dat het viertal heeft geschreven zijn tot nu toe vrij spaarzaam. Maar alle nummers voor het eerste reguliere album zijn af en de eerste opnames zijn achter de rug. Dat maakt hongerig! De perfecte reden voor het echte werk op de planken om een aantal van die nummers live te horen.

Maar dat is nog niet alles, want Dennis en kompanen willen er echt iets speciaals van maken deze avond. Ze hebben het geweldige Belgische collectief van Neptunian Maximalism en Silverbones gevraagd om deze avond het podium te delen. We hebben het hier niet over zomaar twee bands.

Het collectief van Neptunian Maximalism bestaat live uit maar liefst negen muzikanten. Ze hebben onlangs met ‘Éons’ een album van werkelijk epische proporties uitgebracht. Een sonische oerknal bestaande uit drie lp’s met verbluffend mooi artwork dat vol staat met spiritueel geladen exercities waarbij jazz, drones, kraut en transcendentale psychedelica hand in hand gaan. Het klinkt als een ware kakofonie, maar het tegendeel is waar. De composities, waar een keur aan instrumenten voorbij komt, zijn bij vlagen snoeihard, maar brengen ook een soort van rust en werken hypnotiserend. Artiesten als Sunn O))), Sun Ra, Swans en John Coltrane behoren absoluut tot de inspiratiebronnen. Wij kijken er naar uit!

Silverbones is een Amsterdamse band met leden uit Bolivia, Chicago en Nederland. Deze gloednieuwe band haalt hun inspiratie uit free jazz, punk, elektronica en folkmuziek uit de Andes. De modulaire synthesizers, fuzzy gitaarriffs, donkere zang, deinende baslijnen en onvoorspelbare drums maken het een uiterst spannend en origineel geheel. Een verzameling contrasterende muzikanten, die samen zijn gekomen om een ​​hypnotiserende, sonische droom produceren en daarbij de grenzen van de muziek verkent.