Doornroosje
loader

The Black Heart Rebellion

plays A Girl Walks Home Alone At Night

LUX en Doornroosje slaan de handen ineen voor een bijzondere avond waarbij The Black Heart Rebellion een Iraans-Amerikaanse vampierenwestern live voorziet van een soundtrack.

De Belgische band The Black Heart Rebellion componeerde een nieuwe soundtrack voor de film ‘A Girl Walks Home Alone At Night’ uit 2014. Net als het de film is ook het geluid van de band niet in een hokje te plaatsen. Het veranderde de afgelopen jaren van snoeiharde hardcore naar een meer avontuurlijk geluid dat het midden houdt tussen doom, postrock, tribale beats en ambient. Naast de muziek vormt ook beeldvorming, artwork en scenografie een onlosmakelijk deel van het imponerende verhaal.

De Iraans-Amerikaanse Ana Lily Amirpour roept met de poëtische art-horrorfilm ‘A Girl Walks Home Alone at Night’ uit 2014 een unieke sfeer op, waarbij ze spaghettiwesterns, jaren vijftig badboys en eigentijdse rariteiten linkt aan een tijdloze hipheid. Haar beelden zweven in een schemerzone ergens tussen landen (Amerikaanse locaties, Iraanse cultuur), tussen eeuwen (eind 19e en begin 21e), tussen talen (Perzische dialoog, gestiek uit stille films) en tussen genres. Zelf omschrijft ze haar film als het Iraanse liefdeskind van Sergio Leone en David Lynch, met Nosferatu als babysitter.

LET OP: het betreft hier een seated show in LUX.

Bekijk de foto's