Doornroosje
loader

The Cool Greenhouse

De Britse band The Cool Greenhouse produceert zelfgebrouwen post-punk met een humoristische, tekstuele bite. De hypnotiserende repetitieve riffs worden vergezeld door scherpe, cynische teksten van frontman Tom Greenhouse. Die humor op een briljante manier als provocatiemiddel in weet te zetten.

Na in 2019 voor de nodige opschudding te hebben gezorgd in het ondergrondse DIY label circuit, bracht de band uit Londen de afgelopen jaren een handvol 7”s en EP’s uit. Hoewel 2020 voor velen misschien niet veel goeds bracht, bracht het wel de release van hun langverwachte en gelijknamige debuutalbum op Melodic Records. Op deze plaat vol verhalen over het alledaagse mengen ze hun lo-fi home-recordings met een nieuw ontwikkeld, voller geluid.  Daarbij tillen ze hun kenmerkende stijl naar niet eerder verkende hoogten. Het geluid van de band kun je omschrijven als chaotisch en repetitief, deze laatstgenoemde in de meest positieve zin van het woord.

Vorig jaar kwam ze traden op als voorprogramma’s van The Stroppies, Bad Breeding en Do Nothing. Hoewel ze dit jaar op een reeks festivals zouden spelen, waaronder The Great Escape en Glastonbury, is geduld een schone zaak en zal men bij de terugkeer van The Cool Greenhouse op het podium de band zien oppakken waar ze gebleven waren.