Afbeelding voor The Cool Greenhouse

The Cool Greenhouse

+ Music On Hold

vrijdag 15 oktober 2021
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 15 oktober 2021
zaal open:
19:00 uur
start show:
19:30 uur

De Britse band The Cool Greenhouse produceert zelfgebrouwen post-punk met een humoristische, tekstuele bite. De hypnotiserende repetitieve riffs worden vergezeld door scherpe, cynische teksten van frontman Tom Greenhouse. Die humor op een briljante manier als provocatiemiddel in weet te zetten.

Voor deze show is de CoronaCheck app verplicht. Zorg voor een geldige QR-code, vergeet je ID niet en check thuis alvast of de app werkt!

COVID Certificate is mandatory for this show. Make sure you have a valid QR code, don’t forget your ID and check the app before your visit!

Na in 2019 voor de nodige opschudding te hebben gezorgd in het ondergrondse DIY label circuit, bracht de band uit Londen de afgelopen jaren een handvol 7”s en EP’s uit. Hoewel 2020 voor velen misschien niet veel goeds bracht, bracht het wel de release van hun langverwachte en gelijknamige debuutalbum op Melodic Records. Op deze plaat vol verhalen over het alledaagse mengen ze hun lo-fi home-recordings met een nieuw ontwikkeld, voller geluid.  Daarbij tillen ze hun kenmerkende stijl naar niet eerder verkende hoogten. Het geluid van de band kun je omschrijven als chaotisch en repetitief, deze laatstgenoemde in de meest positieve zin van het woord.

Vorig jaar kwam ze traden op als voorprogramma’s van The Stroppies, Bad Breeding en Do Nothing. Hoewel ze dit jaar op een reeks festivals zouden spelen, waaronder The Great Escape en Glastonbury, is geduld een schone zaak en zal men bij de terugkeer van The Cool Greenhouse op het podium de band zien oppakken waar ze gebleven waren.

Als support verwelkomen we Music on Hold. Wanneer je het debuutalbum ’30 Minutes Of’ luistert lijkt het Franse trio Music on Hold uit de jaren 80 te komen. Maar deze jonkies gebruiken ook hedendaagse invloeden in hun muziek. De poppy synth-liedjes van zanger Emile Cartron-Eldin doen niet onder voor de hits van grootheden uit de vorige eeuw maar is helemaal van nu.

genre

rock, alternative rock, post punk

media