Doornroosje
loader

The Dandy Warhols + Dark Horses

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

The Dandy Warhols werd in 1992 in Portland, Oregon opgericht en is sindsdien onafgebroken actief. Het vijftal is vooral bekend van de hit ‘Bohemian Like You’, dat in 2001 door Vodafone werd gebruikt in een reclamespotje.

Andere hitjes in Nederland waren ‘Not If You Were The Last Junkie On Earth’, ‘Godless’ en ‘Horny As A Dandy’, Daarnaast wordt hun muziek in een twintigtal tv-shows en -series gebruikt waaronder 24. Ook zijn de Dandy Warhols verantwoordelijk voor de nieuwe themesong van The Mythbusters (‘Breaking Bad Special’) en die van cultserie Veronica Mars (‘We Used To Be Friends’). De muziek van de Dandy Warhols is niet echt ontoegankelijk maar de band, die op fraaie wijze shoegaze combineert met psychedelische muziek en powerpop, heeft veel meer in huis dan het scoren van hitjes. Albums als ‘The Dandy Warhols Come Down’, ‘Thirteen Tales From Urban Bohemia’ en ‘Welcome To The Monkey House’ werden prima ontvangen en staan bekend als klassiekers. Dat kan ook bijna niet anders met inspiratiebronnen als The Beach Boys, The Velvet Underground en de oude Rolling Stones.

De Amerikanen, die in eigen land immens populair zijn onder collegestudenten, hebben inmiddels zo’n tien albums op hun naam staan. Op ‘Earth To The Dandy Warhols’ werkten ze samen met de topgitaristen Mark Knopfler en Mike Campbell (Tom Petty and the Heartbreakers, Don Henley, Bad Religion, Lone Justice Stevie Nicks), terwijl de titel van hun laatste studioalbum ‘This Machine’ naar folkpionier Woody Guthrie verwijst. En meer in het bijzonder naar het inschrift op zijn gitaar; This Machine Kills Fascists.

De meest recente plaat is ‘The Dandy Warhols Live: Thirteen Tales From Urban Bohemia Live At The Wonder’, het eerste live album dat The Dandy Warhols uitbrengt. Als het optreden net zo spetterend wordt, staat ons een opwindend avondje te wachten.

lees meer
Bekijk de foto's (Dark Horses)
Bekijk de foto's (The Dandy Warhols)