Doornroosje
loader

FortaRock

The Great Old Ones + Auðn + Dodecahedron + Kjeld

Tijdschema (o.v.b.)

18.30 deuren & kassa open
19.00 Kjeld
19.50 Dodecahedron
21.00 Auðn
22.10 The Great Old Ones

Vanavond een fantastische package met het beste uit Europa op het gebied van moderne black metal. Vier bands uit drie verschillende landen komen aan bod, Audn uit IJsland, The Great Old Ones uit Frankrijk plus van eigen bodem Dodecahedron en Kjeld.

Bij The Great Old Ones draait het om het om H.P. Lovecraft, black metal en post-rock. De vijf heren weten deze invloeden samen te smelten tot een muzikaal spektakel. Op hun laatste album, ‘EOD-A Tale Of Dark Legacy‘ uit 2017, met een geluid dat niet alleen gekenmerkt wordt door veel hoge, sinistere tonen, die begraven liggen onder loodzware, onheilspellende lagen atmosferisch geweld.

Als er dan een band is die perfect aansluit op de muziek van The Great Old Ones dan is het Auðn wel. De IJslanders staan net als de Fransen onder contract bij Season of Mist. Het album dat op dat label in 2017 uitkomt, ‘Farvegir Fyrndar’, betekent meteen de doorbraak. Black metal in de basis maar met veel sfeer en melodie. Zo goed.

Nederland kent momenteel een gezonde voedingsbodem wat extreme, progressieve metal betreft. Dodecahedron is zo’n band en heeft met ‘Kwintessens’ een knaller van formaat afgeleverd. Snoeiharde, razende blackmetal met een geur van waanzin waarbij sporadisch wat gas wordt terug genomen voor psychedelische uitspattingen. Het snaarstrakke drumwerk, dissonante gitaarwerk en maniacale zang maakt van Dodecahedron een uniek band in dit duistere landschap, eentje om te koesteren.

In 2015 bracht de Friese band Kjeld hun debuutalbum ‘Skym‘ uit. De plaat werd meteen overal op handen gedragen en bewees ook nog eens dat de Friese taal en historische teksten zich uitstekend lenen voor knalharde, Scandinavisch klinkende black metal.

Als je deze package mist als black metal liefhebber, dan zit er een steekje bij je los.

Bekijk de foto's (Dodecahedron)
Bekijk de foto's (Auðn)
Bekijk de foto's (The Great Old Ones)