fbpx
Afbeelding voor The Limiñanas

The Limiñanas

woensdag 9 maart 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
woensdag 9 maart 2022
zaal open:
19:30 uur
start:
20:30 uur
Voor deze show is geen toegangstest (Testen voor Toegang) verplicht.

Het zonnige Zuiden van Frankrijk brengt ons The Limiñanas. Hun muzikale recept bestaat uit een ‘sexy’ mix van sixties, psychedelica, krautrock en allerlei kruisbestuivingen tussen die genres. Inclusief zwoele zang, een ferme dosis fuzzy gitaren, twang, en surf. Minstens net zo swingend en zeker zo ruig als de muziek van Serge Gainsbourg.

In 2021 bracht het psychedelische garage-duo samen met de Franse technovirtuoos en DJ/-producer Laurent Garnier ‘De Pelicula’ uit. De samenwerking ontstond uit een gedeelde voorliefde voor de Duitse band Can, trance muziek, psychedelica, dansen en muziek die je de rest van de wereld laat vergeten. Het resultaat is geen Limiñanas technoplaat, noch een Garnier rockalbum. Maar een perfect gebalanceerde samenwerking die voor beide artiesten een volledig nieuw geluid brengt. Verwacht hypnotiserende beats met gemompelde tekstvoordrachten. Single ‘Saul’ geeft ons al een goed voorproefje van wat ons te wachten staat. Eerder had de band eerder ook al succesvolle samenwerkingen met Anton Newcombe van Brian Jonestown Massacre, actrice en zangeres Emmanuelle Seigner (en hun gedeelde project L’épee), en Peter Hook van Joy Division/New Order.

Update: helaas gaat de show van The Garnals, de support van The Liminanas, niet door i.v.m. coronagevallen bij de band. De aanvangstijd van Limiñanas is 20.30 uur. 

genre

rock, garage rock, psychedelic rock

media

The Limiñanas

woensdag 9 maart 2022

placeholder