Doornroosje
loader

Popronde

The Maureens + Twin Shades

Het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland gaat weer van start en traditioneel word in Nijmegen het startschot gegeven met circa 65 opredens verspreid door heel de stad.

In Merleyn zullen de Utrechtse band The Maureens en de Amsterdamse band Twin Shades optreden.

De leden van The Maureens hebben er allen al behoorlijk wat speeluren opzitten in bands als Silence is Sexy, Brown Feather Sparrow en Alamo Race Track, maar vonden elkaar in hun voorliefde voor gruizige sixtiespop. Een band was geboren en na avonden opnemen is er ook een debuutalbum wat in september uit zal komen. De plaat is een verzameling goede gitaarpop liedjes in de traditie van Big Star, The Posies of The La’s: vol aanstekelijke meerstemmigheid en gedrenkt in een gezonde dosis fuzz.

Daarna is het aan Twin Shades om Merleyn om te toveren tot vuige rock & roll club. Beïnvloed door The Brian Jonestown Massacre en The Velvet Underground maken deze Amsterdammers bluesy psychedelische garagerock. In 2012 brachten ze hun eerste EP uit waarop ze klinken als het brutalere broertje van de Black Keys dat aan de psychedelica zit. Live belooft dit een ruw en energiek geheel te zijn.

Na afloop van de Popronde is er in Merleyn ruimschoots de mogelijkheid om nog een biertje te drinken en af te dansen bij Shake Your Rump.

Bekijk de foto's (Twin Shades)
Bekijk de foto's (The Maureens)