Doornroosje
loader

The Miseries + The Black Cult

Al jaren wilde Tim Knol het een keer doen. Een punkrockband beginnen. We kennen Tim Knol natuurlijk dankzij zijn gouden strot en het grote talent voor het schrijven van goede liedjes, maar in The Miseries gooit hij het over een hele andere boeg.

Samen met drie vrienden spelen ze harder, puntiger en punky, maar zijn de liedjes nog steeds even catchy. Dat de garagerockers ook live niet onder doen aan de buitenlandse inspiratiebronnen van het viertal lieten ze deze zomer al zien met overrompelende sets op Zwarte Cross en Into the Great Wide Open. Naar verluid wordt er gewerkt aan een opvolger van de debuut 7″, een album dat in 2016 uit zal komen. Tot die tijd stappen ze met The Black Cult in een busje om het land te laten kennismaken met garagerock anno 2015.

Na Traumahelikopter is daar de nieuwste parel uit de garagerockhoofdstad Groningen: The Black Cult. Garagerock zoals het moet zijn. Felle, korte tracks zoals we die kennen van Fidlar of Ty Segall, met refreintjes die mee te bleren zijn en gitaarsolos en riffs die soms goed uit de bocht vliegen. Vorig jaar brachten ze een (ondertussen uitverkochte) 7″ uit op Tim Knol’s vinyl-only label Tender Records en veroverden daarna binnen no-time het live circuit.

Een mooi combo om het jaar mee te beginnen, naar wij dachten.

Bekijk de foto's (The Black Cult)
    Bekijk de foto's (The Miseries)