Doornroosje
loader

The Skatalites

DJ Tin Wish Tin

The Skatalites komen terug naar Nijmegen en voor het eerst naar het nieuwe pand van Doornroosje om een ouderwets lesje ska te geven.

Midden jaren ’50 ontstond een nieuwe muziekstijl op Jamaica. Calypso en Afrikaanse ritmes werden vermengd met nieuwe, westerse muziek zoals rock ‘n roll, boogie-woogie en dit resulteerde in de meest swingende muziek die de wereld ooit gehoord had: ska! Slechts één band kan deze geschiedenis nog in levende lijve vertolken: The Skatalites, die vorig jaar hun vijftigjarig bestaan vierden.

Je kunt je afvragen hoeveel ska-revivals The Skatalites reeds hebben overleefd. De opkomst van Madness, The Specials, The Mighty Mighty Bosstones en vele anderen. Zonder The Skatalites bestond er simpelweg geen ska en zonder ska geen reggae. Officieel bestaat de band is 1964 en creëerden met hun ska een soort soundtrack van een onafhankelijk Jamaïca. Vlak daarna hield de band min of meer op te bestaan om vervolgens in 1983 actief -met succes en een grote aanhang- terug te keren op de podia van festivals en clubs én nieuwe albums op te nemen.

Bekijk de foto's