Doornroosje
loader

The Veils + Amber Arcades

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Het is even stil geweest rond de indierockband van singer-songwriter Finn Andrews, de laatste langspeler ‘Sun Gangs’ kwam namelijk in 2009 uit. Daarvoor maakten zij het sterke debuut ‘The Runaway Found’ (2004) en de veelgeprezen opvolger ‘Nux Vomica’ (2006). Begin april brengen ze het nieuwe album ‘Time Stays, We Go’ uit op hun eigen label Pitch Beast Records.

De charismatische Andrews is een muzikant met een stemmige, eigen sfeer. Denk aan een mengeling van John Cale, Nick Cave en Jeff Buckley. Andrews schrijft ijzersterke, emotioneel geladen rocksongs en weet dit met zijn fijngevoelige manier van zingen perfect over te brengen.. Naar eigen zeggen is ‘Time Stays, We Go’ hun beste album totnutoe. ‘The Veils at the very height of their creative powers so far, deftly combining two distinct sides of their personality, or as Andrews calls it, “The Pop & The Snarl”.

Bekijk de foto's (The Veils)
Bekijk de foto's (Amber Arcades)