Doornroosje
loader

The White Buffalo + Didirri

De revelatie op het gebied van roots, country, folk en bluesrock heet The White Buffalo. Na zijn indrukwekkende en uitverkochte optreden van vorig jaar komt hij ditmaal terug naar de grote zaal van Doornroosje.

Achter The White Buffalo schuilt het stevige postuur van de bebaarde muzikant Jacob A. Smith. De Amerikaan heeft een mooie bariton die hem interessante vergelijkingen oplevert met Eddie Vedder en Bruce Springsteen. Als The White Buffalo graast Smith op het grote gebied dat tussen donkere folk, countrysoul en blues rock ligt. Dit brede spectrum aan stijlen is het gevolg van het muzikale dieet uit zijn jeugd. Hij groeide zowel op met traditionele country van George Jones als met de punkrock van Bad Religion.

Smith is al 10 jaar niet meer thuis geweest. Dat eeuwige reizen loont. Zijn aanhang groeit, populariteit stijgt en zijn liedjes werden opgepikt door populaire televisiereeksen als ‘Californication’ en ‘Sons of Anarchy’. Smith ging zonder liedjes de studio in voor zijn jongste album ‘Darkest Darks, Lightest Lights’ (uit 2017) en zes weken later was de plaat klaar.

De support wordt deze avond verzorgt door Didirri. Didirri is een uit Melbourne afkomstige singer-songwriter. Hij schrijft hartverscheurende teksten die worden afgewisseld met optimistische, opbeurende liedjes met charmante melodieën.

Bekijk de foto's (Didirri)
Bekijk de foto's (The White Buffalo)