fbpx
This Is The Kit

This is the Kit

+ BLUMI

vrijdag 22 september 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 22 september 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

This Is The Kit is de band van de Britse in Parijs residerende alleskunner Kate Stables. Ze maakt door banjo aangedreven folk; prachtige liedjes die verder nog worden versierd met flarden piano, percussie, gitaar, orgel of trompet. Verder is Kate Stables bekend om haar prachtige verhalen vol emotionele knopen en begeesterende verwikkelingen.

 

Buiten al te grote spotlights verdiende de muzikante bij collega’s en luisteraars erkenning met melancholische en poëtische indie folk.  In 2008 debuteerde de alternatieve folkband met het album ‘Krulle Bol’ ruim twaalf jaar later was het tijd voor de vijfde langspeler getiteld ‘Off Off On’ via Rough Trade Records.

De carrière van This is the Kit kreeg extra glans nadat The National hun vroeg als support. Frontman Matt is een van de grootste fans van This is the Kit en werkte mee aan materiaal op ‘I Am Easy to Find’. Op hun recente album ‘Off off on’ belooft Kate nog verder haar songschrijverskracht te verfijnen en pronkt ze met een muzikaal geluid boordevol ideeën en leven.

genre

pop, folk, indie

media

This is the Kit

vrijdag 22 september 2023

placeholder