Doornroosje
loader

De Roos van Nijmegen voorronde 2

THOU SHALT NOT KILL

Show 2 -21:00

De Roos van Nijmegen is dé competitie voor muzikaal talent uit Nijmegen. Al sinds 1986 maakt De Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene, en biedt de wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende bands met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. In drie voorrondes strijden muzikanten in de Rode Zaal van poppodium Doornroosje voor een plek in de finale. Na de voorrondes selecteert een professionele jury drie acts die door mogen naar de finale. De finale vindt plaats op donderdag 15 juli in het Openluchttheater De Goffert in Nijmegen.

IOK
“Anything worth doing good takes a little chaos” sprak een wijs bassist met permanent ontbloot bovenlijf ooit. In indierockband IOK (aj-ow-kee) wordt deze chaos neergezet als vier persoonlijkheden op tape én op podium. Zelfzuchtig, intiem en groots. IOK maakt retroperspectieve muziek vanuit het geloof dat de menselijke ervaring gelimiteerd is – een limitatie die elk mens verbindt. De artistieke missie van de band is daarom pas compleet wanneer jij door de muziek geraakt wordt. IOK wil dat je luistert, beweegt en bewogen wordt. Check hun gloednieuwe self-titled  EP nu op Spotify.

THOU SHALT NOT KILL
Thou Shalt Not Kill is een progressieve metalband uit Nijmegen. De band werd in 2017 opgericht door Nathan Gibbs uit een verlangen weer metal te maken voordat hij hier te oud voor zou worden. In 2018 was de band compleet met Mathijs Sonnemans als gitarist, Nathan Gibbs als bassist, Willem van Deursen als vocalist en trompettist, en Willem Peters als drummer. De leden komen van verschillende muzikale achtergronden, wat de muziek een genre melting-pot maakt. Dit kan gehoord worden op hun debuutsingle “Acheronaut” die het viertal afgelopen april uitbracht.

Let op: voor deze eerste voorronde van De Roos koop je een ticket voor één van de twee bands. Wil je de beide bands zien spelen? Dan dien je dus twee verschillende tickets te kopen; voor elke band één.