fbpx
Thou

Soulcrusher

Thou + Portrayal of Guilt

maandag 4 juli 2022
locatie:
Merleyn
datum:
maandag 4 juli 2022
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Hoewel we de langste dag van het jaar op dit moment net achter de rug hebben, maken we ruim baan de indrukwekkende sludge, doom, post hardcore en meer van Thou uit Baton Rouge, Louisiana en Portrayal of Guilt uit Austin, Texas.

Al meer dan tien jaar vermengt Thou existentiële woede en traag pulserende sludge metal met elegante melodieën en de krijsende vocalen van opperhoofd Bryan Funck.

En het zijn bezige bazen, want de band uit baton-Rouge met punk attitude heeft al een hele rits kwalitatief hoogstaande releases op hun naam staan. Sinds het debuut uit 2007, heeft de band maar liefst zeven splits en zes albums platen uitgebracht. Hun meest recente reguliere werk, ‘Magus’, stamt uit 2018 en is uitgebracht door Southern Lord Records, eveneens een zwaargewicht in het genre. Het monumentale album ademt als de verstikkende lucht van de moerassen rond Louisiana waar de band vandaan komt. Het geluid is dik, loodzwaar en bijtend, maar ook melodieus in al zijn schoonheid.

In 2020 ging de band een unieke samenwerking aan met Emma Ruth Rundle, wat resulteerde in een wat ‘lichtvoetiger’ album dan gebruikelijk. ‘May Our Chamber Be Full’ is nog steeds duister, somber en grauw, maar tevens melodieus licht en van een pracht waar je stil van wordt.

De opener van de avond levert ook geen half werk. Portrayal of Guilt uit Austin, Texas staat bekend om hun indrukwekkende en snoeiharde producties. De vele verschillende stijlen,  plotsklapse tempowisselingen, hectische noise erupties, intense vocalen die door merg en been gaan en de beklemmende, ijzige sfeer leveren een uniek en contrastrijk geheel op. En dan te bedenken dat het bombastische geluid wordt gecreëerd door slechts drie bandleden, maakt het een prestatie van formaat. Bij zijn is meemaken is het devies!

Absoluut geen avond voor tere zieltjes, maar wel eentje voor de avonturier en een regelrechte aanrader voor liefhebbers van Neurosis, YOB, Sunn O))), Conan, The Body, Primitive Man en aanverwanten.

genre

metal, doom metal, sludge metal

media

THOU + Portrayal of Guilt

maandag 4 juli 2022

placeholder