fbpx
thrown

Fortarock

thrown

+ Half Me

woensdag 12 juli 2023
locatie:
Merleyn
datum:
woensdag 12 juli 2023
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

De nieuwe rijzende ster aan het hardcore, metalcore firmament heet thrown! De Zweedse band weet op effectieve wijze intense en verpletterende gitaren te combineren met monsterlijk drumwerk en pakkende, agressieve vocalen waarbij alles op hun pad murw gebeukt wordt.

thrown is de nieuwe band ex Grieves zanger Marcus Lundqvist. Hij wordt bijgestaan door Johan Liljeblad en Andreas Malm op gitaren, en drummer Buster Odeholm. Debuut EP ‘Extended Pain’ bestaat uit 5 nummers en duurt maar liefst 11 minuten. Die minuten zijn wel besteed, want zodra drummer Buster van Vildhjarta en Humanity’s Last Breath het drumstel begint te bewerken en de monsterlijke riffs en woedende zang hun intrede doen weet je dat je iets serieus voor je kiezen krijgt. thrown opereert dan ook aan de donkere, zwaardere kant van de moderne hardcore/metalcore, met extreem zware breakdowns.

Sindsdien brengt de band uit Stockholm met enige regelmaat nieuwe singles uit, die allemaal voorzien van beelden gemaakt door Lucas Englund, bekend van zijn werk voor Parkway Drive en Architects. Check bijvoorbeeld de brute video voor ‘guilt’ hieronder. Het is een perfect recept voor succes, maar de muziek van thrown is vooral gemaakt om live te ervaren. Voordat de band de grotere zalen aan gaat doen staan ze eerst in Merleyn. Het perfecte podium voor moshpits, waar je de pure onvervalste energie kunt voelen.

Aan Half Me de eer om te openen en de zaal op te warmen. De Duitse band brengt een krachtige, agressieve mix van hardcore, metalcore met een vleugje nu-metal.

genre

hardcore

media

Thrown + Half Me

woensdag 12 juli 2023

placeholder