Doornroosje
loader

Mancuso

Tim Jules + Neighbours On Wax

Van Lofty disco naar acid knallers naar Larry Heard klassiekers en via de nieuwste house en disco releases weer terug.

 Goede muziek is tijdloos, grenzeloos en genreloos. Dat is het uitgangspunt van Mancuso. Vernoemd naar de Oer-DJ David Mancuso uit het New York van de jaren ’70, bij Mancuso gaan muzikale diepgang en feestgehalte hand in hand. Het ene moment dans je op de percussie van een afrikaanse proto-disco jam, het andere moment komt er een vocoderstem van een Italo klassieker langs je swingende heupen gevlogen. Alle mogelijke uithoeken van 40 jaar dansbare vierkwartsmaat kunnen de revue passeren.

Uit Amsterdam vliegen we deze avond een extra warmbloedige DJ/producer in. Tim Jules houdt van tropische percussie, onvervalste disco uitbarstingen, afrikaanse vrolijkheid en alles waar je het label ”funky” op kunt plakken. De track ‘Slap Beat’ prijkt fier op de aanstaande Lumberjacks in Hell (het label van Marcel Vogel) compilatie en hij is resident bij zowel Disco Dolly als Canvas op de 7e. Tim Jules maakt bij Mancuso zijn nijmeegse clubdebuut en pakt uit met een extra feestelijke DJ set.

Resident collectief Neighbours On Wax bestaat dit keer uit bloedbroeders Kaj & Guus Christian, die elkaar al vijf jaar blind weten te vinden achter de decks.

Van Lofty disco naar acid knallers naar Larry Heard klassiekers en via de nieuwste house en disco releases weer terug. Om met Forrest Gump te spreken: de platentas van Kaj en Guus is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get.

lees meer