Doornroosje
loader

Tin Wish Tin 30 jaar in Doornroosje

Tin Wish Thirty

Tin Wish Tin 30 jaar in Doornroosje.

Bad Manners na 6 jaar afwezigheid weer in Nederland, de Amerikaanse belofte The Toasters en de uit Engeland afkomstige The Trojans zijn aangekondigd en Mr. Review en Mark Foggo’s Skasters spelen de nederlandse podia plat: “Het is 1989”.

In dat jaar zijn er ook een paar Ska-Nights in Doornroosje, op de tweede editie wordt Tin Wish Tin erbij gevraagd om zijn omvangrijke ska collectie ten gehore te brengen. Koffers vol lp’s, singles en cassettebandjes en een goed gevulde, dansende zaal tijdens het debuut van Eric Janssen in Doornroosje.

Nu, 30 jaar later is er een hoop gebeurd met Doornroosje, maar ook met ska muziek en Tin Wish Tin. Doornroosje verhuisd, ska muziek zich flink ontwikkelt en is deze DJ nog steeds aan het draaien. Lowlands, Freedom Sounds (D), Boomtown (UK), Zwarte Cross, Reggae Geel (B) en in verschikkelijk veel zalen in binnen- en buitenland werden mensen verrast met zijn altijd up-to-date ska aanbod. In die 30 jaar was Tin Wish Tin steevast de vaste deejay bij ska/reggae concerten in Doornroosje en dat was iedere avond weer een genot.

Om dit jubileum te vieren is er op vrijdag 1 maart Tin Wish Thirty, een geweldige ska avond in Merleyn. The Magnetics uit Italie en The Downbeat Detonators uit Nederland zijn op dit moment toonaangevend op het gebied van ska, rocksteady en early reggae. Deze twee bands zijn ook vaak te zien op intenationale festivals en staan allebei als een huis. Natuurlijk zal Tin Wish Tin vooraf en na afloop de avond vullen met zijn zorgvuldig gekozen nummers uit zijn platencollectie, dit samen met zijn ska-deejay-maatje Dab uit Utrecht.