Doornroosje
loader

Tommy Emmanuel + JD Simo

Tommy Emmanuel is misschien wel de beste akoestische gitarist ter wereld. Op zijn zesde was hij al professioneel gitarist, maar hij heeft nooit bladmuziek leren lezen of schrijven.

Als jochie hoorde hij Chet Atkins op de radio, en hij was gefascineerd door Atkins stijl waarbij baslijnen, melodielijnen en akkoorden tegelijkertijd worden gespeeld met vingers en duim. Tommy Emmanuel beheerst deze fingerpicking-stijl als geen ander. Zijn gitaren zien er altijd flink uitgeleefd uit, want hij tikt en roffelt er ook nog eens op als ware het een drumstel. Hij speelde vele jaren als studio- en tourmuzikant voor andere grootheden, en werkte samen met gitaarhelden als Eric Clapton, Les Paul en Chet Atkins. Solo bouwde de even sympathieke als bescheiden Australiër een enorm volgerschap op met zijn aanstekelijke optredens. Het moeiteloze plezier waar hij mee speelt heeft duizenden er toe gebracht om ook akoestisch gitaar te gaan spelen.

Tommy Emmanuel neemt vanavond een speciale gast mee: JD Simo. Deze uit Nashville afkomstige meestergitarist was jarenlang een gewild en gevierd sessiemuzikant. Enkele jaren geleden begon hij zijn eigen band SIMO en startte ook een solo-carrière. Zijn recept is simpel en doeltreffend: waanzinnig gitaarspel en een karakteristieke stem.

Let op: dit is een zitconcert en vindt plaats in de Stadsschouwburg.

Bekijk de foto's (JD Simo)
Bekijk de foto's (Tommy Emmanuel)