Doornroosje
loader

FortaRock

Tribulation + Grave Pleasures + Vampire

Tijdschema (o.v.b.):
19.30 – 20.00 Vampire
20.20 – 21.20 Grave Pleasures
21.50 – 23.00 Tribulation

Tribulation maakte twee jaar geleden al de nodige indruk met het album ‘The Formulas Of Death’. Avontuurlijke, dynamische duistere metal met de nodige thrash en old school death invloeden. Het nieuwe album ‘The Children Of The Night’, uitgebracht door Century Media, behoort nu al tot één van de grote hoogtepunten van 2015. De mystieke sfeer is gebleven, de retrovibe ook, maar de death metal invloeden zijn wat meer naar de achtergrond verwezen en is de zang minder extreem. NWOBHM en classic rock invloeden zijn hoorbaar en maken het geheel íets luchtiger, met als hoogtepunt het nummer ‘Melancholia’. De Zweedse band is er eentje om in de gaten te houden. Optredens zijn tot dusverre redelijk zeldzaam dus mis dit niet!

Grave Pleasures is het vervolg op Beastmilk nadat gitarist Johan “Goatspeed” Snell de band verliet in 2014. Muzikaal biedt Grave Pleasures een geluid dat gelijk is aan die van Beastmilk. Een mix post-punk en uptempo (death)rock, zoals Joy Division, Echo and the Bunnyman en een vleugje Christian Death. Thema’s zoals angst paranoia, dood en seks passeren de revue. Vanavond zal er zowel werk van Beastmilk als van het gloednieuwe album ‘Dreamcrash’ voorbij komen.

Het uit Gothenburg afkomstige VAMPIRE is in 2011 opgericht en bracht in 2014 het gelijknamige debuut uit. De Zweden maken vuige old school death metal met een melodieuze inslag. De nieuwe EP ‘Cimmerian Shade’ komt in september uit via Century Media.

Bekijk de foto's (Vampire)
Bekijk de foto's (Grave Pleasures)
Bekijk de foto's (Tribulation)