fbpx
Trio Mandili

Trio Mandili

maandag 21 november 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
maandag 21 november 2022
zaal open:
20:30 uur
start:
21:15 uur

Het succesvolle Trio Mandili, afkomstig uit Georgië, komt voor hun allereerste optreden in Nederland naar Doornroosje. Het drietal zingt liederen over vrede en begeleiden zichzelf op de chonguri, een driesnarig instrument lijkend op de Russische balalaika. Ze brengen hun teksten door nieuwe muziek te combineren met hun liefde voor de Georgische polyfone traditie in dialect.

De teksten van Trio Mandili benadrukken vrede. Helaas noodzakelijk, want Georgië weet maar al te goed wat oorlog met Rusland inhoudt. De stemmen van Mariam Kurasbediani, Tatuli Mgeladze en Tako Tsiklauri klinken alsof ze gezamenlijk één stem vormen. De passie, energie en muzikaliteit spat er vanaf en Trio Mandili toont de onmiskenbare liefde voor hun nationale muziek. De naam verwijst ook naar hun thuisland Georgië: Mandili is een Georgische sjaal die door vrouwen wordt gedragen.

Trio Mandili bereikte in 2014 een miljoenenpubliek via hun YouTube-sessies. Dat resulteerde in veel grote optredens in Oost-Europa. Het is dan ook erg bijzonder dat we ze voor hun eerste Nederlandse show mogen verwelkomen in Doornroosje.

genre

folk

Trio Mandili

maandag 21 november 2022

placeholder