Doornroosje
loader

Tyler Childers + la loye

De Amerikaanse singer-songwriter Tyler Childers verbindt op een geweldige wijze de traditionele roots en country muziek met het moderne tijdperk. Door zijn rauwe met whiskey gesmeerde stemgeluid past hij naadloos in een rijtje met artiesten als Chris Stapleton, Colter Wall en Sturgill Simpson.

Het debuutalbum ‘Bottles & Bibles’ uit 2011 is in slechts vijf dagen opgenomen en gemixt. Zijn bluegrass-geboortegrond dient als ideale voedingsbodem voor de klank van zijn werk en vormt tegelijkertijd het decor van zijn tweede album ‘Purgatory’ uit 2017. De plaat werd geproduceerd door zijn vriend en collega Sturgill Simpson en betekende zijn doorbraak. Met de tien indrukwekkende nummers op deze plaat treedt Childers definitief toe tot de nieuwe generatie grootheden van het countrygenre. Zijn derde album ‘Country Squire’ komt uit in de zomer van 2019 en is wederom geproduceerd door Sturgill Simpson en David Ferguson.

Altcountry.nl: “De hardcore country van Childers bevat bluegrass waarbij de splinters van de instrumenten spatten; het zaakje twangt als een twijgje in de wind.”

Onder de naam la loye maakt Lieke Heusinkveld prachtige, intieme indiefolk waar de angst van opgroeien en de kunst van het alleen zijn voorop staan. Live worden de songs zowel ongepolijst als ingetogen gebracht, waarbij de melancholie voorop blijft staan. De kracht van la loye ligt vooral bij de adembenemende en verhalende stem die keihard binnenkomt. Vanavond zal Lieke openen voor  Tyler Childers en doet dat alleen met haar stem en gitaar.

Bekijk de foto's (la loye)
Bekijk de foto's (Tyler Childers)