Doornroosje
loader

Soulcrusher

Ultha + Turia

Ultha en Turia, twee fantastische, experimentele black metal bands die tevens in bloedvorm zijn en staan te trappelen om weer live te spelen. Twee bands die tevens hun meest recente werk te gehore willen brengen. Die kans krijgen ze op vrijdag 24 september in Doornroosje.

Turia heeft op het nieuwe album ‘Degen van Licht’ hun kenmerkende priemende en ijskoude blackmetal geluid verrijkt met hypnotiserende, welhaast progressieve tonen met benevelende spacerock geluiden uit de jaren ’70. Sfeervol en duister. Een prachtplaat. Mistroostigheid klonk zelden zo opbeurend mooi.

Ultha heeft onlangs twee nieuwe nummers vrijgegeven via Bandcamp. Het geluid van de Duitse band uit Keulen is krachtig, vuil en rauw. Melancholie en agressie gaan hand in hand in de lang uitgesponnen nummers waarbij cleane zang met rauwe vocalen worden afgewisseld. De wisselwerking tussen snelle en trage ambient-achtige passages dragen daarnaast bij aan de dynamische sound. Het is black metal waar de kwaliteit van af spat en die tevens een gevoelige snaar weet te raken.