Doornroosje
loader

Soulcrusher

Ulver

De show van Ulver gaat helaas niet door in verband met de situatie rond het COVID-19 virus. Er wordt gekeken naar een vervangende datum. Meer informatie volgt zo snel mogelijk. Ticketkopers worden hierna per mail op de hoogte gebracht. Reeds gekochte tickets blijven geldig.

—-

De Noorse band Ulver heeft zich in hun bestaan al in veel verschillende verschijningen laten zien, variërend van black metal, folk en garage rock, tot ambient, synthpop en techno-jazz. Maar altijd even uniek, eigenzinnig en intens. Hetzelfde geldt voor hun live shows. Na drie jaar afwezig te zijn geweest keert Ulver terug met een nieuwe show inclusief een visuele productie.

Op het laatste album uit 2017 is misschien wel de meest afwijkende richting ingeslagen. Op ‘The Assassination of Julius Caesar’ wagen Kristoffer Rygg en co zich aan een geluid dat doet denken aan de jaren ’80. Een tijd van pop, synthesizers en new wave. Het is een intelligente en donkere versie van dit geluid. De invloeden van bands als Depeche Mode zijn dan ook onmiskenbaar. De weelderige en ongedwongen nummers klinken bedrieglijk eenvoudig, maar steken bijzonder knap in elkaar. Als een ware kameleon past Ulver zich aan zijn omgeving aan. Al blijft onder die veranderende gedaante toch ook dat zwarte hart zitten. Een schitterend synthpop album dat reikhalzend doet uitkijken naar de opvolger. De nieuwe plaat zal naar alle waarschijnlijkheid weer een nieuw geluid laten horen zoals we dat gewend zijn van deze Noren. De band heeft zich daarnaast in al die jaren op het podium ook al lang en breed bewezen. De spaarzame shows zijn zonder uitzondering een unieke ervaring te noemen.